Dit waren de redenen waarom de Ronaldo-terugkeer bij United mislukte

Foto: Dit waren de redenen waarom de Ronaldo-terugkeer bij United mislukte

Ole Gunnar Solskjaer kreeg in zijn periode bij Manchester United te maken met de teruggekeerde Cristiano Ronaldo. De Noor erkent de hernieuwde samenwerking geen succes werd, en legt uit waarom.

Het werkte niet tussen Solskjaer en Ronaldo bij Manchester United

Solskjaer blikt in de podcast Stick to Football terug op de terugkeer van Ronaldo bij United. “We kregen te horen dat hij op te pikken was. De club vroeg aan mij of ik hem erbij wilde hebben. Ik heb daarmee ingestemd, maar het werkte niet met Cristiano.”

De voormalig topspits beweert dat de grote kracht van CR7 tevens zijn valkuil vormde. “Een belangrijke motivatie om hem te contracteren was zijn enorme passie, maar dat bracht ook zijn complicaties met zich mee.”

Passie CR7

Solksjaer geeft een passend voorbeeld van de gedrevenheid van de Portugese vedette. “Toen hij aankwam bij de club, zei hij dat ik hem drie wedstrijden op rij moest laten starten en dat ik hem daarna eventueel op de bank kon zetten. Toen ik dat in het vierde duel ook daadwerkelijk deed, was hij niet blij. Zo gepassioneerd is hij.”

Het grootste probleem tussen Solskjaer en Ronaldo zat hem in de manier van druk zetten. “Aan de bal was er geen probleem. Zonder bal moesten we bepaalde spelers in een andere rol gebruiken dan we gewend waren. Voor Ronaldo kwam, waren we een van de hoogst druk zettende ploegen, maar daarna ging dat niet meer.”

Was de terugkeer van Ronaldo een grote mislukking?

  • Zeg dat wel!
  • Vind ik niet
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie