Ten Hag pleit voor nieuwe spits: ‘Het zou ons enorm helpen’

Foto: Ten Hag pleit voor nieuwe spits: ‘Het zou ons enorm helpen’

Om het op zijn Cruijffiaans te zeggen, je hebt doelpunten nodig om wedstrijden te winnen. In Engeland zijn ze geobsedeerd met het begrip proven scorer, waarmee gemikt wordt op een speler die al zijn waarde heeft laten zien in de Premier League – of competities van hetzelfde niveau. Volgens de media ontbreekt dat momenteel bij Manchester United – en Erik Ten Hag lijkt het niet oneens te zijn met dat statement.

Engelse media en Ten Hag zeldzaam eens: aanvaller halen is hoog nodig

De vraag luidde op de persconferentie: “Heeft United geen extra spits nodig?” Waarop de Nederlandse coach antwoordde: “Het zou zeker helpen.” The Red Devils ontliepen ternauwernood een beschamende uitschakeling in de FA Cup afgelopen zondag, maar de finale werd desalniettemin bereikt. Ten Hag kreeg het qua vragen flink te verduren, maar leek het eens te zijn over het gebrek aan selectiebreedte. “Het is fijn om op elke positie dubbel bezet te zijn, dat is niet altijd het geval geweest dit jaar. Op de linksback en zeker in de spits hebben we meer opties nodig, dit heeft mede invloed gehad op de teleurstellende resultaten dit seizoen.”

Afgelopen zomer werd voor een grote som de Deense Rasmus Højlund overgenomen van Atalanta. De 21-jarige aanvaller toont veel potentie, maar bij een club als Manchester United bestaat geduld niet – er moet meteen gepresteerd worden. De zeven doelpunten die Højlund tot dusver achter zijn naam heeft staan is niet voldoende volgens de Engelse media, er moet weer gekocht worden.

Is een nieuwe spits de oplossing voor veel problemen bij Manchester United?

  • Ja, dan winnen ze tenminste vaker
  • Nee, er is veel meer aan de hand
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie