Eerlijke Belgische bondscoach: “Blij toen scheidsrechter affloot”

Foto: Eerlijke Belgische bondscoach: “Blij toen scheidsrechter affloot”

België kon zaterdag in de oefeninterland tegen Ierland weinig indruk maken. Het weinig enerverende duel eindigde doelpuntloos. Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, was in zijn commentaar na afloop zeer duidelijk over optreden.

België stelde teleur in oefenwedstrijd tegen Ierland

“We speelden geen goede wedstrijd en ik was eerlijk gezegd blij toen de scheidsrechter afloot”, liet de keuzeheer weten bij VTM. “We kregen een trage wedstrijd voorgeschoteld, een beetje zoals tijdens de zomer in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het ene team valt aan, terwijl het andere terugzakt en nadien draait de situatie om. Zo krijg je wedstrijden zonder tempo.”

Doelman zorgt voor hoogtepunt

Het was typerend dat doelman Matz Sels voor een van de spaarzame hoogtepunten zorgde. De Belgische doelman stopte een strafschop van de Ierse spits Evan Ferguson. “Twee weken geleden speelden we tegen Brighton. Ik had toen die beelden bekeken en heb dat onthouden”, zei de keeper van Nottingham Forest tegenover Sporza.

“Ik probeerde hem op het verkeerde been te zetten door een beetje in de hoek te staan waar ik dacht dat hij zou schieten.’ Door de blessure van Thibaut Courtois houdt Sels hoop voor een basisplaats op het EK deze zomer. “Ik probeer in elke wedstrijd te tonen dat de coach op me kan rekenen. Ik kan niet meer doen dan dat. We zien wel op het EK.”

De Belgische media had echter vooral veel aandacht voor de minpunten. “Dit kunnen we gerust de slechtste interland onder Domenico Tedesco noemen”, aldus Het Nieuwsblad. Dinsdagavond krijgt België de kans op revanche. Dan spelen onze zuiderburen tegen Engeland op Wembley.

Zie je België als kanshebber op het EK?

  • Ja, blijft een sterk team
  • Neuh
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie