Premier League: Burnley verrast Spurs, galavoorstelling Liverpool

Foto: Premier League: Burnley verrast Spurs, galavoorstelling Liverpool

Burnley heeft in de strijd tegen degradatie goede zaken gedaan. De ploeg van Wout Weghorst was verrassend te sterk voor Tottenham Hotspur. Liverpool had daarnaast op eigen veld geen enkele moeite met Leeds United.

Burnley – Tottenham Hotspur

The Clarets doen het goed sinds de winterbreak en wisten afgelopen weekeinde nog overtuigend te winnen bij Brighton & Hove Albion. Spurs won knap op bezoek bij Manchester City, maar is de laatste weken uiterst grillig. Steven Bergwijn zat ook vanavond weer op de bank, terwijl bij Burnley Wout Weghorst er wél instond. In het eerste bedrijf bleven de goals aan beiden kanten uit.

Twintig minuten voor tijd viel de enige treffer van de wedstrijd en het was Burnley dat toesloeg. Josh Brownhill slingerde een vrije trap voor en bij de tweede paal kopte verdediger Ben Mee knap binnen. De Londense ploeg wist de rug niet meer te rechten; ook invaller Bergwijn kon weinig meer uitrichten.

Liverpool – Leeds United

Liverpool, dat deze midweek niet in de Champions League hoeft te spelen, verkeert in een bloedvorm en dat kan zeker niet gezegd worden van Leeds United. Met Virgil van Dijk uiteraard weer in de basis walsten The Reds over Leeds heen. Mohamed Salah nam zijn ploeg bij de hand en was voor rust verantwoordelijk voor de 1-0 en 3-0. Tussendoor had ook Joël Matip zijn goaltje meegepikt.

In het tweede bedrijf deed Liverpool iets rustiger aan, maar het bleef niet bij 3-0. Sadio Mané zorgde tien minuten voor het slotakkoord en maakte nog twee treffers. In diepe blessuretijd deed Van Dijk nog een duit in het zakje en zorgde voor de 6-0. Een makkelijk avondje op Anfield voor de gastheren, terwijl Leeds steeds verder in de zorgen wordt gedrukt. Liverpool komt op drie punten van City en dus is de kampioenrace weer helemaal open.

Liverpool kampioen?

  • Ja
  • Nee
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie