Italië doet goede zaken, averij voor Polen

Foto: Italië doet goede zaken, averij voor Polen

Italië is vrijdagavond ontsnapt aan nieuwe averij in de EK-kwalificatiefase. De Europees kampioen van 2021 maakte het tegen Noord-Macedonië onnodig spannend, maar stapte in Groep C alsnog met een ruime zege van het veld: 5-2. Komende maandag valt voor Italië de beslissing in een rechtstreeks duel met Oekraïne.

Chiesa blinkt uit bij Italianen

Halverwege leidde Italië zeer comfortabel met 3-0. Dat was vooral te danken aan Federico Chiesa, die kort voor rust tweemaal wist te scoren. Matteo Darmian had eerder al de score geopend. Tussendoor had Jorginho al dé kans om de 2-0 binnen te schieten, maar niet voor het eerst tijdens deze EK-kwalificatiefase faalde de middenvelder opzichtig vanaf de penaltystip.

Italië vergat de marge in de tweede helft op te voeren. Noord-Macedonië kreeg verschillende mogelijkheden om toe te slaan en dat lukte in de persoon van Jani Atanasov, die zowel de eretreffer als de aansluitingstreffer opeiste. Plotseling was de marge nog maar één, maar een bevlieging van Giacomo Raspadori zorgde in de 81ste minuut voor opluchting in de Italiaanse harten. In extremis maakte Stephan El Shaarawy ook nog de 5-2.

Engeland verzekerde zich gelijktijdig van de groepswinst. De manschappen van bondscoach Gareth Southgate boekten zonder al te veel overtuiging een 2-0 overwinning op Malta. Een eigen doelpunt van Enrico Pepe en Harry Kane zorgden voor deze marge, waar de VAR een streep zette door een treffer van Declan Rice.

Groep E: Albanië naar EK, Polen loopt plek twee mis

Albanië is volgend jaar zomer voor de tweede keer in de geschiedenis actief op het EK. Het nationale team verzekerde zich vrijdagavond van een ticket door een 1-1 gelijkspel tegen Moldavië. De achtervolgers, Polen en Tsjechië, hielden elkaar eveneens op een 1-1 gelijkspel.

Polen nam de leiding via Jakub Piotrowski, maar Tomás Soucek sleepte een gelijkspel uit het vuur namens Tsjechië. Dat heeft grote gevolgen voor Robert Lewandowski en consorten. Polen is al uitgespeeld in Groep E en staat derde, waardoor directe plaatsing niet meer haalbaar is.

Uitslagen Groep H: Kazachstan – San Marino 3-1, Finland – Noord-Ierland 4-0, Denemarken – Slovenië 2-1

Gaat Italië naar het EK?

  • Ja
  • Nee
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie