Groot compliment voor Ajax: “Ergens wel knap”

Foto: Groot compliment voor Ajax: “Ergens wel knap”

Ajax keerde woensdagavond met een 2-2 gelijkspel tegen Benfica huiswaarts. Hoewel het resultaat teleurstellend was, viel Sjoerd Mossou ook een aantal positieve zaken op.

De Amsterdammers hadden de overwinning in het Champions League-duel tweemaal in handen. Beide keren lukte het Ajax echter niet om de voorsprong vast te houden, waardoor de ploeg van Erik ten Hag na negentig minuten genoegen moest nemen met een gelijkspel.

Waar de wedstrijd voetballend leuk was om naar te kijken, merkte Mossou eveneens de slimmigheden die bij Ajax aanwezig zijn. Vooral Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Antony zouden tegen Benfica hebben aangetoond uitstekend aan te voelen waar de grenzen van de arbitrage lagen.

“Die Zuid-Amerikanen van Ajax, dat is al meerdere keren gebeurd dit seizoen, met Álvarez en Martínez. Die slagen erin om na te trappen of kopstootjes uit te delen, precies binnen de marges van wat die scheidsrechters dan wel of geen rode kaart vinden”, vertelt hij bij Voetbalpraat op ESPN. “Dat is toch ergens wel knap. Een soort donkeroranje kaart pakken ze dan en dat wordt dan steeds net geel.”

Belangrijke momenten

Antony kwam aan het einde van het duel goed weg. De Braziliaan gaf een kopstoot aan zijn directe tegenstander en moest vrezen voor een directe rode kaart, maar de scheidsrechter besloot dat een gele kaart voldoende was. Martínez en Álvarez maakten eveneens een paar harde overtredingen.

Maakt Antony de eerste treffer tegen Go Ahead Eagles? Profiteer van een odd van 6.50!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Had Antony een rode kaart verdiend?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie