Groningen bijna periodekampioen, KKD-topper onbeslist

FC Groningen gaat vrijwel zeker de derde periodetitel pakken. De Trots van het Noorden boekte in de Euroborg een 3-0 overwinning op MVV Maastricht.

FC Groningen boekt ruime zege op MVV

Afgelopen maandag tankte FC Groningen al vertrouwen middels een 1-4 overwinning op FC Den Bosch. In die wedstrijd wist de formatie van Dick Lukkien pas na rust toe te slaan, maar tegen MVV werd het fundament al in de eerste 25 minuten gelegd. Romano Postema en Jorg Schreuders zorgden voor een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam FC Groningen niet meer in de problemen. Opnieuw Postema zorgde zelfs al snel voor de 3-0, waardoor de overwinning simpel over de streep kon worden getrokken. Theoretisch kan Groningen nog worden ingehaald in de strijd om de periodetitel, maar die kans is nihil.

Roda en ADO spelen gelijk

In de top van de Keuken Kampioen Divisie hebben Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag elkaar op een 2-2 gelijkspel gehouden. Henk Veerman toonde in het Parkstad Limburg Stadion zijn waarde voor de Haagse formatie.

Roda nam vrijdag tot twee keer toe de leiding. Walid Ould-Chikh (penalty uit stand) en Enrique Pena Zauner waren daarvoor verantwoordelijk, maar Henk Veerman bezorgde ADO een gelijkspel door tweemaal te scoren. Invaller Dhoraso Moreo Klas pakte diep in extra tijd nog wel een rode kaart namens de bezoekers.

Willem II maakt geen fout

Koploper Willem II rekende eenvoudig af met FC Eindhoven. Een vroege treffer van Thijs Oosting leidde een 3-0 overwinning in. Tommy St. Jago en Jeremy Bokila zorgden in de tweede helft voor een comfortabele marge in Tilburgs voordeel.

De Graafschap wint bij Cambuur

In de strijd om promotie naar de Eredivisie heeft De Graafschap een gevoelige tik uitgedeeld. De Superboeren boekten een 1-2 overwinning op SC Cambuur, dat serieus moet vrezen voor het mislopen van de play-offs om promotie/degradatie.

Cambuur domineerde de eerste helft, maar een eigen doelpunt van Sekou Silla bezorgde De Graafschap een voorsprong. Milan Smit maakte vlak voor rust de gelijkmaker door een strafschop te verzilveren. Vlak voor tijd viel de beslissing door toedoen van Philip Brittijn.