Driessen: ‘Blunder Van Gaal is júíst gewiekste zet’

Foto: Driessen: ‘Blunder Van Gaal is júíst gewiekste zet’

Louis van Gaal zorgde begin vorige week voor ophef door op een persconferentie opeens naar buiten te brengen dat KNVB-directeur Marcel Lucassen ‘ontslagen zou worden’, terwijl dat helemaal niet het geval is. Iedereen noemde het een blunder, maar Valentijn Driessen vermoedt dat het juíst een ‘meesterzet’ en ‘strategische move’ van de bondscoach is.

Van Gaal zei over de directeur voetbalontwikkeling: “Ik ben een keer uitgenodigd om met Marcel Lucassen te praten. Voor zover ik hem op basis van één gesprek kan beoordelen: hele goede vent. Hij heeft heel veel ervaring. Tot mijn verbazing lees ik op de mediakanalen dat hij ontslagen wordt. Ik vind dat vreemd en waarschijnlijk mag ik dit niet zeggen, omdat ik voor de KNVB werk. Maar ik vind het vreemd.”

‘Blunder is juist strategische zet’

Driessen reageert nu in zijn column voor De Telegraaf: “Van Gaal werd als blunderaar neergezet. Niet dus! Van Gaal zette een strategische zet in een koningsdrama op de KNVB-burelen. Collega-directeur Jan Dirk van der Zee (amateurvoetbal) zou Lucassen het liefst lozen. Die kans denkt hij te kunnen pakken als eind mei de afgesproken evaluatie van Lucassen vindt.”

“De voetbalmensen in Zeist, onder andere Van Gaal, zijn enthousiast over de voetbalideeën die Lucassen wil implementeren. Ook op een groep ex-internationals en ex-bondscoaches maakte Lucassen indruk. Volgens velen van hen ligt het Nederlandse voetbal bij hem juist in goede handen. Alleen trekt Van der Zee liever de maatschappelijke kaart. In zijn ogen is de KNVB vooral een hele grote maatschappelijke organisatie waar juist meer aandacht moet zijn voor diversiteit, inclusiviteit, bewegingsarmoede en racisme. Voetbal is voor hem slechts een vehikel, dat te hoog op de agenda staat en met twee man (Hoogma en Lucassen) te zwaar vertegenwoordigd is in de directie”, gaat Driessen verder.

“Ook Marianne van Leeuwen (algemeen directeur KNVB, red.) was onder de indruk van Lucassen en noemde hem in december een waarachtig klankbord, oprecht en bijzonder kundig. Tegelijkertijd buigt ze als nieuwkomer, die moeite heeft haar plaats te veroveren in het voetbalbolwerk, vaak mee met de ervaren rot Van der Zee. Op de burelen wordt ze zelfs als zijn marionet beschouwd.” Tot slot sluit Driessen zich aan bij Van Gaal. “Kiest Van Leeuwen voor de voetbalafgevaardigde en houdt ze Lucassen binnenboord, dan is ze eindelijk zichtbaar en verstevigt dit haar positie. Schrijnend zou het zijn als juist zij als nieuwkomer en KNVB-baas een voetbalvisionair buitengooit. Het zou haar geloofwaardigheid bij de voetbaltak vermorzelen.”

Nederland wereldkampioen? De odd is 17.00!

Driessen heeft gelijk

  • Eens
  • Oneens
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:30
32+
Dortmund-coach reageert op rol blunderende Maatsen
12:11
6+
Goals van Messi en Suárez niet voldoende om Inter Miami te laten winnen
12:00
89+
STEMMEN MAAR! Wie was de beste linksbuiten? | SN Team van het Seizoen
11:58
0+
Voorspelling Italië – Turkije: Italië wint zonder tegengoals
11:58
0+
Voorbeschouwing Italië – Turkije: Generale repetitie voor Europees kampioen Italië
11:46
16+
Bakayoko geniet: “Daar droom je van”
11:23
202+
‘Giménez staat voor toptransfer’
11:10
55+
‘Bayern München wil Zirkzee terughalen’
10:45
89+
Boskamp neemt afscheid van Nederlandse tv-kijker: “Goed zo”
10:25
398+
‘Kudus transfereert naar Manchester United’
10:13
315+
Ajax-directeur Geelen ziet ‘waardevolle’ ontwikkeling
09:47
29+
Kane ontvangt opnieuw een persoonlijke prijs
09:30
165+
‘Verbruggen is bij Oranje de nieuwe Van der Sar’
09:16
1043+
Ten Hag baalt van Malacia: “Nooit gehad”
08:48
302+
Voormalig PSV’er eerlijk: “Ik was toen voor Ajax”
08:31
276+
Real Madrid onthult Modric-toekomst
08:15
81+
Bellingham zwaar geëmotioneerd na Champions League-winst
08:00
184+
Frenkie de Jong laat zich zien bij Oranje-training
23:42
73+
Witte rook: Mourinho naar Fenerbahçe
23:34
167+
Ook Pusic jubelt na Real Madrid-triomf
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie