‘Ontslag Koeman na megablunder’

In het buitenland is er nu al een paar dagen behoorlijk veel te doen om de beslissing van bondscoach Ronald Koeman om Ian Maatsen niet op te nemen in zijn Oranje-selectie voor het aanstaande Europees kampioenschap in Duitsland. De reacties zijn niet mals en er zijn zelfs fans die stellen dat dit reden genoeg is voor een ontslag, op staande voet.

Ian Maatsen niet met Oranje naar EK, Ronald Koeman gekielhaald

BILD meldt over het ontbreken van Maatsen bij het Nederlands elftal: “EK-klap voor BVB-ster. Met de droom om de Champions League te winnen in gedachten – is de droom om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap al verbrijzeld! Bitter nieuws voor Maatsen, die sinds januari wordt gehuurd van Chelsea aan BVB. Hij speelde een sterke tweede seizoenshelft en staat zaterdag ook in de koningsklasse-finale tegen Real Madrid.”

“Maatsen speelde nog geen interland voor Nederland en speelde alleen voor Jong Oranje”, vervolgt de krant. “Niettemin had de linksback na zijn soms uitstekende prestaties in de Bundesliga en de Champions League legitieme hoop om deel te nemen aan het EK in Duitsland.”

Kicker: “Koeman verwijdert Maatsen uit de voorlopige EK-selectie. De 22-jarige linksback maakte bij BVB over de hele linie indruk en staat zaterdag in de basis in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Een behoorlijk verrassende beslissing van Koeman. Hoewel Maatsen nog geen internationale cap op zijn naam heeft staan, zijn de alternatieven bij Nederland schaars. Met de ervaren Daley Blind zit er nu nog maar één getrainde linksback in de ploeg.”

“Zeer, zeer verbaasd”

Dortmund-trainer Edin Terzic reageert: “Ik heb het gelezen. Ik was zeer, zeer verbaasd. Hij is de beste linksback van de Bundesliga. Van buitenaf gezien begrijp ik de beslissing om hem thuis te laten niet helemaal. De bondscoach zal er zijn redenen voor hebben, maar aan zijn vorm en werklust kan het niet liggen.”

Op het sociale medium X maakt men Koeman met de grond gelijk…

Ben jij het eens met de reacties?

  • Ik wel
  • Ik niet
2022+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie