Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Bellingham zwaar geëmotioneerd na Champions League-winst

Foto: Bellingham zwaar geëmotioneerd na Champions League-winst

Jude Bellingham heeft op emotionele wijze teruggeblikt op zijn debuutseizoen bij Real Madrid. Tegenover TNT Sports liet hij zich uit over zijn dankbaarheid voor wat hij heeft kunnen bereiken.

Emoties bij Bellingham

Afgelopen zomer kwam de middenvelder over van Borussia Dortmund. De verwachtingen waren hooggespannen, maar daar bleek Bellingham geen last van te hebben. De Engelsman beleefde een zeer succesvol eerste jaar in Spanje en sloot het seizoen af met het winnen van de Champions League.

Vooral dat laatste deed hem beseffen wat hij heeft meegemaakt. “Ik heb altijd gedroomd van het spelen van dit soort wedstrijden. Gedurende je leven hoor je zo vaak mensen zeggen dat je iets niet kunt. Op lastige momenten vraag je je weleens af of het het waard is. Op avonden als deze besef je dat”, vertelde Bellingham.

“Ik had mijn emoties onder controle, tot ik mijn vader en moeder net in de ogen keek. Ze hadden elke avond om zeven uur op de bank kunnen gaan zitten, maar waren tot middernacht op pad om mij naar het voetbal te brengen. En mijn broertje, voor hem probeer ik een rolmodel te zijn.”

Overwinning Real Madrid

Dat hij op zijn twintigste al de Champions League zou winnen, had hij nooit durven dromen. “Ik kan het niet onder woorden brengen. Dit is de mooiste avond van mijn leven. Ik had me geen mooier seizoen kunnen wensen.” Ondanks het overwicht van Borussia Dortmund won Real Madrid overtuigend (0-2).

Speelde Bellingham een goede finale?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie