Bestuurlijk drama bij FC Emmen: “Alle begrip”

Foto: Bestuurlijk drama bij FC Emmen: “Alle begrip”

FC Emmen moet het de komende periode stellen zonder voorzitter Ronald Lubbers. Dat meldt de eredivisionist op het officiële kanaal. De bestuurder moet vanwege gezondheidsredenen tijdelijk een stap terugdoen.

Tijdelijk terugtreden van Lubbers

Lubbers maakt al jarenlang onderdeel uit van FC Emmen. Met de voorzitter in de gelederen slaagde het erin om met FC Emmen in 2018 naar de Eredivisie te promoveren. Hij speelt intern dan ook een belangrijke rol binnen de organisatie, waardoor de tijdelijke afwezigheid van Lubbers hard zal aankomen in Drenthe.

De Raad van Commissarissen van FC Emmen benadrukt dat het Lubbers volledig steunt. “Zijn gezondheid noopte hem ertoe dit besluit te moeten nemen. Wat er exact aan de hand is, wordt om privacyredenen niet bekendgemaakt. De Raad van Commissarissen heeft hiervoor uiteraard alle begrip”, zo stelt deze op de website.

Spanning aan onderkant Eredivisie-ranglijst

Met nog negen wedstrijden voor de boeg strijdt FC Emmen volop voor lijfsbehoud in de Eredivisie. De club behaalde vooralsnog 21 punten, waarmee het één punt boven de degradatiestreep staat. Waar Excelsior de zestiende plaats op de ranglijst bezet, staan FC Groningen en SC Cambuur op de onderste twee posities.

FC Emmen
Sparta Rotterdam
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 18 maart 2023 18:41.

Blijft FC Emmen in de Eredivisie?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie