‘Volendam haalt Frans talent in strijd tegen degradatie’

Foto: ‘Volendam haalt Frans talent in strijd tegen degradatie’

FC Volendam versterkt zich op korte termijn met Florent Da Silva. Dat meldt De Telegraaf donderdag. De 19-jarige middenvelder moet op huurbasis overkomen van Olympique Lyon.

De Telegraaf meldt dat de Franse jeugdinternational met Spaanse roots donderdag al meetrainde met de selectie van Wim Jonk. Volendam heeft de tijdelijke move nog niet bevestigd via de kanalen. Een akkoord lijkt echter niet ver weg te zijn. Het Andere Oranje staat met zes punten na veertien duels onderaan in de Eredivisie. Winterse versterkingen lijken nodig om een snelle degradatie te voorkomen.

Twee minuten in de hoofdmacht

Da Silva kan centraal op het middenveld op meerdere posities uit de voeten. Hij geeft zelf de voorkeur aan een offensieve rol in het elftal. Da Silva doorliep de jeugdopleiding in Lyon, maar een doorbraak in het eerste elftal zat er (nog) niet in. Hij debuteerde in de hoofdmacht in de Ligue 1 vorig jaar februari, meer dan twee minuten speeltijd kreeg hij echter niet. Dit seizoen zat hij nog niet bij de A-selectie en speelde de middenvelder zijn duels voor het tweede van L’OL.

Met de huurtransfer naar FC Volendam kan Da Silva ervaring opdoen op het hoogste niveau. In het tweede deel van vorig seizoen werd hij ook al verhuurd. Dat gebeurde aan Villefranche, dat uitkomt op het derde niveau in Frankrijk.

Ben jij zeker van degradatie voor Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Volendam het tij nog keren met een aantal aanwinsten?

  • Ja, kan zeker nog
  • Nee, helaas…
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie