Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Nijland toch niet in zee met Volendam: “Ze deden geweldig hun best”

Foto: Nijland toch niet in zee met Volendam: “Ze deden geweldig hun best”

Hans Nijland wordt niet de nieuwe algemeen directeur van FC Volendam. De 64-jarige bestuurder leek het voor het zeggen te gaan krijgen bij de gedegradeerde club, maar besluit toch af te zien van de job.

Hans Nijland wordt niet de nieuwe algemeen directeur van FC Volendam

Na het wakker worden dinsdagochtend hakte Nijland de knoop door. De afzegging komt vooral omdat de voormalig FC Groningen-directeur momenteel al een goed gevulde agenda heeft. “Ik heb vervolgens meteen voorzitter Jaap Veerman gebeld met de mededeling dat ik het niet ging doen”, vertelde Nijland bij het Dagblad van het Noorden. “Het leek me wel zo netjes dat zo snel mogelijk te doen. En dan is het ook maar meteen klaar.”

Nijland had drie gesprekken met Volendam. “Dan zou je kunnen zeggen dat je het ook wel eerder had kunnen bedenken om het niet te doen, maar de aanvang was heel anders. Ik zou aanvankelijk als een soort van coach een buddytraject in gaan daar. Vervolgens zou ik interim-directeur worden en daarna werd het dan echt de functie van algemeen directeur voor een periode van drie jaar, maar dat was aanvankelijk dus niet de insteek.”

“Ik heb alle waardering voor ze”

De beslissing om het toch niet te doen kwam absoluut niet door de gesprekken die Nijland voerde in het vissersdorp. “Ik heb alle waardering voor de mensen bij FC Volendam. Ze hebben er werkelijk alles aan gedaan om mij binnen te halen. Dan heb ik het niet eens zozeer over het financiële verhaal, maar ook over de secundaire voorwaarden en puur het gevoel. Een appartement was geregeld en er was op persoonlijk vlak bijvoorbeeld ook alle zorg voor Marieke, zodat zij zich er thuis zou gaan voelen. Ze hebben er bij FC Volendam geweldig hun best voor gedaan.”

Speelde er iets anders? “Nee, het is puur dat ik bijvoorbeeld het voorzitterschap van HSC los zou moeten laten schieten. Of dat ik geen tijd meer zou hebben voor de lezingen en presentaties die ik in het hele land geef en waar ik ontzettend veel plezier in heb. Maar ook mijn kinderen niet te vergeten, het zakelijke. En dan is er ook nog mijn gezondheid die meespeelde. Ik heb in mijn laatste jaren bij FC Groningen op dat vlak al eens een waarschuwing gehad.”

Nijland zou alles geven wanneer hij in zee was gegaan met Volendam. “Zo zit ik gewoon in elkaar. Bij zo’n club gaat het er altijd ongelooflijk stressvol aan toe, is het nooit rustig, zijn er altijd emoties. Daar weet Wouter Gudde inmiddels ook alles van. Ik heb na mijn vertrek bij FC Groningen ook altijd gezegd dat ik nooit meer zeven dagen per week in zo’n club zou stappen. Dat is nu al met al toch de afweging geweest, al is het wel met lood in de schoenen.”

Grote aderlating voor Volendam?

  • Ja, echt een goede bestuurder
  • Niet per se hoor
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie