Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van de Ven prijst tweetal trainers: “Was totaal niet in beeld”

Foto: Van de Ven prijst tweetal trainers: “Was totaal niet in beeld”

Micky van de Ven is zijn oud-trainers Wim Jonk en Sipke Hulshoff dankbaar voor dat wat hij tot nu toe in carrière heeft bereikt. De verdediger van Tottenham Hotspur zit bij de EK-selectie, maar in het begin van zijn carrière leek het daar nog niet allemaal op uit te draaien.

Van de Ven spreekt lof uit over Jonk en Hulshoff

Van de Ven vertelt in gesprek met De Telegraaf vooral blij te zijn geweest met de invloed van Jonk bij Volendam. “Ik was totaal niet in beeld bij het eerste. En daarvoor was het óók al een paar keer de vraag geweest of ik nog een jaar door mocht of niet. Een trainer kan je maken en breken en Wim is degene die ervoor heeft gezorgd dat ik op dit podium mag staan. Als hij er niet was geweest, dan weet ik niet waar ik nu had gestaan.”

Volgens de verdediger van de Spurs zag Jonk specifieke kwaliteiten in hem verschuilen. “Hij zag bij mij het voetballen van achteruit met lef, het durven indribbelen en mijn snelheid. Ik was 18 jaar oud en natuurlijk nog best wel wild. Dus er moest aardig aan me worden geschaafd en gesleuteld. Dat is hem gelukt. Ik denk er vaak aan dat het soms een dubbeltje op zijn kant is en dat een trainer het maar net in je moet zien zitten.”

Ook van Hulshoff, die afgelopen seizoen assistent-trainer was bij Feyenoord, heeft Van de Ven naar eigen zeggen veel opgestoken. “Met de verdedigers trainden we heel veel met Sipke. Hij bracht ons aan de hand van beelden en op het veld slimmigheidjes bij: goed staan met verdedigen, de juiste lichaamstaal hebben en tegenover een sterke spits niet te gretig zijn.”

Denk jij dat Hulshoff nog eens ergens hoofdtrainer wordt?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie