Vink looft Ajax-doelwit: ‘Beetje Álvarez en beetje Berghuis’

Foto: Vink looft Ajax-doelwit: ‘Beetje Álvarez en beetje Berghuis’

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat AZ-middenvelder Tijjani Reijnders in de nadrukkelijke belangstelling staat van Ajax. Marciano Vink is lyrisch over de kwaliteiten van Reijnders en denkt dat Ajax er goed aan doet om de AZ-speler binnen te halen.

Spectaculaire ontwikkeling Reijnders

In het ESPN-programma Voetbalpraat stelt Vink Reijnders één van de meeste interessante spelers te vinden die niet bij de traditionele top-drie speelt. “Hij is van alle interessante spelers de meest interessante. Wat hij de afgelopen twee jaar heeft gedaan bij AZ, de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt, hij is overal op het veld.”

De voetbalanalist ziet in Reijnders niet direct een opvolger van Álvarez, die mogelijk voor een zomers vertrek staat. “Hij heeft een beetje Álvarez en een beetje Berghuis, met een functionele techniek en een goed schot. Dat soort types zijn zeer gewild.” Dat er tijdens het duel met Lazio veel scouts voor Reijnders op de tribune zaten begrijpt Vink wel. “Overal zoeken ze dit soort spelers.”

Zerrouki naar Ajax

“Hij is in potentie een van de mooiste spelers om naar te kijken voor grote clubs in Nederland”, meent Vink, maar daar is Kees Luijckx het niet mee eens die liever Ramiz Zerrouki naar Ajax ziet gaan. “Zerrouki is een heel gerichte aankoop. Reijnders is een fantastische speler, wel wisselvallig, maar echt een allround-speler. Ik denk dat hij niet specifiek genoeg is voor een van de posities op het middenveld bij Ajax.”

Scoort Berghuis tegen Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie kan Ajax beter halen?

  • Reijnders
  • Zerrouki
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie