Verbazing na Benfica-Ajax: ‘Zélfs de kijker thuis weet dat..’

Foto: Verbazing na Benfica-Ajax: ‘Zélfs de kijker thuis weet dat..’

Gisteravond speelde Ajax met 2-2 gelijk op bezoek bij SL Benfica. De Portugese media gingen na afloop behoorlijk los over de hopeloze eerste helft die de thuisploeg op de mat legde in eigen huis.

De tactieken van trainer Nelson Verissimo zorgden voor scheve gezichten bij Diario de Noticias bijvoorbeeld. “Was de strategie om een web op te zetten waarin Antony verstrikt zou raken? Zelfs de televisiekijker op de bank zal hebben geweten dat Ajax als een kind in de snoepwinkel is als ze de bal hebben. Binnen twee of drie passes zijn ze bij het doel..”

“Benfica was als een kapitein die zijn schip door een storm leidde”, stelt de Correio da Manhã verder. “De ploeg vocht voor wat het waard was en tegen alle voorspellingen in ligt alles nog open voor de wedstrijd in Amsterdam. Roman Yaremchuk vierde zijn doelpunt met een steunbetuiging aan Oekraïne. Waar er in de wereld buiten het voetbal hoop is op betere tijden is er voor Benfica hoop op het waarmaken van de droom in de return. Los van de emotie en felle duels was het kanon Ajax niet te zien. Het gelijkspel is dus een kleine overwinning voor Benfica en trainer Veríssimo.”

Mixed feelings

De Público vindt juist dat ‘het Benfica is gelukt een niet te stoppen ploeg tegen te houden’. “In de bekertoernooien werd de club al uitgeschakeld en het kampioenschap lijkt niet meer binnen handbereik. Dan moet Benfica in de Champions League maar indruk maken. Toen de trainer van Benfica het een dag voor de wedstrijd had over de fifty fifty-kansen loog hij niet. Het zeker geen opschepperij. Met de 2-2 ligt alles nog open voor de return in Amsterdam. Benfica heeft weer iets om voor te vechten.”

Wint Ajax in Amsterdam van Benfica? Pak 1.44 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens met deze berichten?

  • Ja
  • Nee
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie