Veerman wacht bij PSV mega Maher-probleem

Foto: Veerman wacht bij PSV mega Maher-probleem

PSV speelt donderdagavond de terugwedstrijd in de Conference League tegen Maccabi Tel Aviv. Aangezien de Eindhovenaren afgelopen week nog met 1-0 wonnen, lijkt de kans groot te zijn dat ze doorgaan naar de volgende ronde van het Europese toernooi. Voor Joey Veerman zal het duel echter in het teken staan van iets anders.

Veerman kwam afgelopen winterstop nog over van sc Heerenveen. De controlerende middenvelder leek lang naar Feyenoord te verkassen, maar op het laatste moment bleek PSV alsnog kapitaalkrachtiger te zijn om hem binnen te halen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen, maar vooralsnog wist Veerman ze nog niet waar te maken. Logischerwijs heeft Veerman de tijd nodig om op het hogere niveau bij PSV mee te komen, maar Roger Schmidt lijkt het geduld al behoorlijk te verliezen.

Het talent staat bekend als een middenvelder die het sterkst is wanneer hij vlak voor zijn eigen verdediging de bal ontvangt en vervolgens de vrijheid heeft om het spel te openen. Met zijn waanzinnige passing, fantastische overzicht en individuele techniek is Veerman als geen ander in staat om een extra wapen voor PSV te zijn en zo de club de komende jaren dichterbij een kampioenschap te brengen. Door zijn mindere vorm moet Veerman echter vrezen dat hij de komende jaren Adam Maher achterna gaat.

Verkeerde positie

Maher brak jaren geleden door bij AZ, waar hij bekend stond als een waanzinnig talent. De aanvallende middenvelder bleek in Alkmaar eenvoudig in staat te zijn om een mannetje te passeren en voor assists en doelpunten te zorgen, waardoor hij zichzelf razendsnel ontwikkelde en vrijwel de gehele Nederlandse top achter zich aan had. Frank de Boer wilde hem destijds maar al te graag naar Amsterdam halen, maar uiteindelijk besloot Maher om de overstap naar PSV te maken in de hoop dat hij daar de landskampioenschappen aaneen kon rijgen.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen bleek echter dat Maher niet direct in staat was om bij PSV aan te haken. Het zorgde ervoor dat de technische staf niet voldoende redenen zag om Maher op zijn vaste positie te laten spelen. Waar hij bij AZ nog de grote man was als enige aanvallende middenvelder, besloot zijn nieuwe ploeg plotseling met twee te spelen. Het leverde hem een stuk minder ruimte op voor het strafschopgebied van de opponent, waardoor Maher in Noord-Brabant langzaam uit vorm raakte.

Niet alleen raakte Maher zijn volledige vorm kwijt en waren zijn kwaliteiten steeds minder goed terug te zien, ook lukte het hem niet meer om een gezonde dosis zelfvertrouwen te hebben. Maher maakte nog maar weinig doelpunten en kreeg het ook niet meer voor elkaar om belangrijk te zijn met assists. Hij raakte daarom ondergesneeuwd in de selectie en vertrok uiteindelijk zonder al teveel commotie via de achterdeur. Het zorgde ervoor dat het ooit zo ijzersterke talent zijn gehele zicht op een mooie voetbaltoekomst kwijtraakte.

Veerman-probleem

Hoewel Veerman pas net onderdeel is van de PSV-selectie en daarom nog voldoende tijd heeft om zich te bewijzen, moet hij goed uitkijken dat hij niet Maher achterna gaat. Afgelopen weekend koos Schmidt er namelijk voor om de geboren Volendammer als aanvallende middenvelder te positioneren. In die hoedanigheid kreeg hij plotseling niet meer de opdracht om passes te versturen en het overzicht te bewaren, maar stond hij veertig meter hoger op het veld. Het zorgde voor een onwennige Veerman die het moeilijk had.

Veerman doet er daarom verstandig aan om bij PSV duidelijk aan te geven dat zijn loopbaan op het spel staat. Hoewel hij bij sc Heerenveen in het verleden uitstekend presteerde, geeft succes in het verleden geen garantie voor de toekomst. Daarom moet hij er bij PSV voor zorgen dat hij zo vaak mogelijk op zijn beste positie komt te spelen, zodat hij zich daarop verder kan ontwikkelen. Op die manier zou Veerman tegenover de technische staf karakter tonen, wat PSV ongetwijfeld aan Veerman zou prijzen.

PSV lijkt zo half niet te weten hoeveel kwaliteiten het met Veerman in huis heeft. Wanneer de nummer twee van de eredivisie het voor elkaar krijgt om hem in zijn kracht te laten spelen dan is hij als geen ander in staat om zijn medespelers beter te laten spelen en PSV meer te laten scoren. Dan is het echter wel belangrijk dat Veerman zich goed voelt op het veld en leert omgaan met de druk die hoort bij PSV. Als beide partijen goed op elkaar zijn afgestemd dan wachten ze de komende jaren een schitterende periode.

Wint PSV van Maccabi Tel Aviv? Profiteer van een odd van 1.80!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Veerman bij PSV slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:23
1+
Wijnaldum over ophef: “Maak me niet druk”
19:11
119+
Dit schrijft de buitenlandse pers over Oranje
19:00
36+
‘Ajax-dubbelslag na EK’
18:54
16+
Weghorst doet het weer: “Als kleine jongen droom je hiervan”
18:45
48+
Veerman teleurgesteld over eigen spel: “Niet top dat dat nu gebeurt”
18:21
213+
Poolse bondscoach legt uit wat Nederland net beter deed
18:06
95+
Memphis tevreden over eigen optreden: “Een prima wedstrijd gespeeld”
17:52
146+
Koeman benoemt drie punten die beter moeten bij Oranje
17:41
66+
Uitblinker Verbruggen blijft nuchter: “Op naar de volgende”
17:31
54+
Van Dijk opgelucht na zege, maar nijdig over tegentreffer
17:24
336+
‘Ranzige’ Koeman gaat volledig viral tijdens Nederland-Polen
17:15
100+
“We zeiden het nog: rustig aan, Woutje komt erin”
17:07
278+
‘Corruptie bij EK-wedstrijd Polen – Nederland’
16:55
43+
Weghorst is de held van Oranje bij stroeve zege op Polen
16:53
945+
‘Einde EK voor Memphis Depay’
16:34
515+
‘Ontslag op staande voet voor Ronald Koeman’
16:24
78+
Youri Mulder ziet Oranje-uitblinker: “Zo’n jong iemand”
16:20
112+
Gullit ziet waarin Oranje tekortschiet: “Overal een probleem”
16:15
275+
‘Feyenoord opent transferonderhandelingen’
16:08
55+
Grote uitblinker manifesteert zich bij Oranje: “Polen heeft angst voor hem”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie