‘UEFA hakt knoop door over verplaatsing CL-finale’

Foto: ‘UEFA hakt knoop door over verplaatsing CL-finale’

De voetbalwereld kon donderdag niet heen om de ontwikkelingen in Oekraïne, waar Russische troepen het land binnengevallen zijn en verschillende steden in het oosten en hoofdstad Kiev onder vuur nemen. Niet alleen om de directe gevolgen, zoals de Oekraïense competitie die stilgelegd werd en voetballers die wanhopig proberen het land te ontluchten, maar ook de indirecte gevolgen. Zo luidt de algemene teneur dat de Russische acties niet onbestraft mogen blijven. 

In eerste instantie worden de ogen daarbij gericht op de finale van de Champions League, want die moet in principe plaatsvinden in Sint-Petersburg. De Russische stad was al aangeduid voor de finales van 2020 en 2021, maar die werden door de pandemie en de strenge reisregels verplaatst naar Portugal. Ook nu zal de finale niet in Sint-Petersburg plaatsvinden, zo lijkt het. The Times meldt immers dat UEFA na een laatste vergadering op maandag zal aankondigen dat de finale verplaatst zal worden. 

Om 10.00 uur komt het Uitvoerend Comité van de UEFA samen om de knoop door te hakken. De verwachting is dat er weinig tegenstand zal zijn bij de 27 leden, waar volgens Sky Sports slechts één dissidente stem verwacht wordt. Aleksandr Dyukov is immers voorzitter van de Russische voetbalbond en gewezen voorzitter van Zenit Sint-Petersburg. Daarnaast is hij ook CEO van Gazprom, een belangrijke sponsor van de Champions League. 

Waar dan wel? 

De UEFA zal wel een nieuwe locatie moeten vinden voor de finale van het kampioenenbal. Waar de finale dan wel zou moeten plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Steden als Londen, Rome, Milaan, München, Barcelona en Madrid worden alvast naar voor geschoven. De finale staat in principe gepland voor 28 mei.

Wint Ajax de CL dit seizoen? 17x je inleg!

Legt de UEFA nog meer sancties op tegen Rusland?

  • Ja
  • Nee
78+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie