Steun voor Oekraïne kan gevolgen hebben: “Ben bang”

Foto: Steun voor Oekraïne kan gevolgen hebben: “Ben bang”

Roman Yaremchuk was woensdagavond hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de gelijkmaker tegen Ajax. Voor de manier waarop hij het doelpunt vierde, kan hij echter nog een straf tegemoet zien.

De Oekraïner maakte zich woensdag grote zorgen over zijn thuisland, aangezien Rusland dreigde met een oorlog. De speler besloot daarom om zijn shirt uit te trekken waarop het symbool van Oekraïne te zien was. Hoewel hij al een gele kaart kreeg van de scheidsrechter, kan hij waarschijnlijk een grotere straf verwachten.

De UEFA verbiedt spelers namelijk om politieke boodschappen op het veld mee te brengen. Daarom is de kans groot dat Benfica zijn speler een boete oplegt, voordat de Europese voetbalbond zich met de zaak gaat bemoeien. Yaremchuk heeft echter allerminst spijt van zijn actie.

“Ik wilde mijn land steunen”, zo liet hij na de Champions League-wedstrijd weten. “Ik heb hier veel over nagedacht en ben bang voor deze situatie. Ik wil mijn land een beetje steunen. De club steunt me, sprak met me en wilde alles doen om me te helpen, waardoor voor nu alles in orde is.”

Mogelijkheden Benfica

Yaremchuk zorgde voor een uitstekende uitgangspositie voor Benfica. Door het gelijkspel is half maart in de Johan Cruijff Arena nog alles mogelijk om de volgende ronde van het miljoenenbal te bereiken. Aankomend weekend staat voor Benfica een thuisduel met Vitória SC op het programma.

Wint Benfica dit seizoen het landskampioenschap? Pak 21 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Moet Yaremchuk alsnog een boete krijgen?

  • Ja, regels zijn regels
  • Nee, ik vind van niet
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie