SN Team van de Week: Ole laat Drenthe dromen

Foto: SN Team van de Week: Ole laat Drenthe dromen

Olé, Olé, Olé, Olé, Ole Romeny, Ole Romeny! Olé Emmen! Speelronde 25 van de Eredivisie was de speelronde waarin FC Emmen uit de degradatiezone klom en directe tegenstander Excelsior (2-0) voorbij ging. Ole ter Haar Romeny, zoals onze Sterspeler van de Week voluit heet, kan voorlopig niet stuk in Drenthe. Emmen is ook nog eens (gedeeld) hofleverancier van het SoccerNews.nl Team van de Week.

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Dromen komen uit in Drenthe. De Sterspeler en de meeste spelers leveren aan het SN Team van de Week. FC Emmen staat al zo’n beetje het hele seizoen in de degradatiezone, maar niet meer bij aanvang van speelronde 26. De Drentse club wordt door bijna iedereen gezien als gedoodverfde degradant, maar Romeny verfde afgelopen weekend zo mooi dat Emmen mag dromen van nog een seizoen in de Eredivisie.

Keeper: Mickey van der Hart (FC Emmen)

FC Emmen won met 2-0 en hield dus de nul. Mickey van der Hart was daar medeverantwoordelijk voor. Hij verrichtte aardig wat reddingen en straalde deze keer rust en vertrouwen uit. Van der Hart houdt niet zo vaak de nul en keept ook niet constant een steady wedstrijd, maar als hij dan een goede pot keept en het levert Emmen direct drie punten op dan verdien je een plek in de voorselectie van het SN Team van de Week en hij overleefde ook de laatste schifting.

Verdediger: Pantelis Hatzidiakos (AZ)

Pantelis Hatzidiakos was de rots in de AZ-branding tegen FC Groningen. Het was allemaal niet goed bij de Almaarders, maar de Griekse centrale verdediger ontsprong die negatieve dans. AZ won met 1-0 en Hatzidiakos blonk uit achterin. Hij was uitstekend in de duels en won heel wat ballen terug. Daarnaast viel ook de passvaardigheid van Hatzidiakos op. Waar de meeste Grieken de bal een ros naar voren geven is deze Griek nauwkeurig. 73 van de 81 passes kwamen aan, dat is een succcespercentage van 90 procent.

Verdediger: Edson Álvarez (Ajax)

Edson Álvarez was weer eens zeer belangrijk voor Ajax. De verdediger/verdedigende middenvelder liet op alle facetten zien bij de besten te horen. Tackles, onderscheppingen, passes en hij scoorde ook nog. Mede dankzij de Mexicaan had Ajax een zorgeloze dag in Heerenveen (2-4). Álvarez staat bij ons in de verdediging omdat het dringen is op het middenveld. Een Álvarez in deze vorm schrijven wij als eerste op het bord en voor hem maken wij dus graag ruimte in ons aanvallende SN Team van de Week.

Verdediger: Michael Pinto (Sparta)

Sparta won met 3-1 van Vitesse en dat is wederom een knap resultaat van Sparta. De Rotterdammers zijn nog steeds in de strijd voor Europees voetbal en lijken dat te blijven tot de laatste snik. Een echte strijder in optima forma is Michael Pinto. De Spaanse verdediger was op de statistiekenlijstjes op meerdere onderdelen de beste. Hij tackelde, dribbelde en won de meeste duels. Pinto verdient een lekkere pinta (Spaanse halve liter)!

Rechter buitenspeler: Anwar El Ghazi (PSV)

Stel je valt in na de rust en met jouw dreiging en aanvalslust draai je een wedstrijd om. Je scoort ook nog twee keer. Ja dan reken je maandagochtend op een plekje in het SN Team van de Week. Anwar, je kan rustig gaan trainen vandaag, je hebt bij ons een basisplek veroverd. Anwar El Ghazi zorgde er bijna hoogstpersoonlijk voor dat PSV zicht ontdeed van Cambuur. Een helft hadden de Eindhovenaren veel moeite met de Friezen, tot dat El Ghazi in de ploeg kwam.

Rechter aanvallende middenvelder en Sterspeler: Ole Romeny (FC Emmen)

Ole Romeny verdient een eigen liedje. Dankzij de rechter aanvallende middenvelder (rechtsbuiten) won FC Emmen van directe concurrent Excelsior (2-0). Romeny scoorde twee keer en dat was niet eens een verrassing. Romeny laat al wedstrijd in wedstrijd uit zien dat hij het niveau van Emmen ontgroeid is. Zo scoort hij regelmatig en is hij eigenlijk de enige dreigende aanvaller in Emmen. De speler is pas 22 jaar en heeft er 7 inliggen dit seizoen. Romeny hoopt Emmen in de Eredivisie te houden en dan is het tijd voor een mooie stap. De jonge aanvaller is namelijk in de zomer transfervrij. Wie strikt Romeny? Voorlopig SoccerNews.nl want wij zetten hem niet alleen in onze basis, maar hij krijgt ook de aanvoerdersband en is onze Sterspeler.

SN Team van de Week 25

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Joey Veerman is eindelijk klaar voor Oranje. Het WK kwam nog te vroeg voor hem, al was de PSV’er het daar totaal niet mee eens. Geen woorden, maar daden, zeggen ze bij de koploper van de Eredivisie en Veerman lijkt daar naar geluisterd te hebben. Veerman zit in de voorselectie van Oranje en vliegt nu over het veld. Hij wil er ten koste van alles bij zijn tegen Frankrijk en dan helpt het wel als je een absolute uitblinker bent bij je club. Vijf dagen voordat de bondscoach de selectie bekendmaakt was Veerman de beste op het veld in Eindhoven. Hij creëerde de meeste kansen, voerde de meeste passes uit en was uiterste nauwkeurig in de passing (88 procent). Last but not least, Veerman leverde liefst drie assists. Wij posteren hem centraal op ons middenveld. Joey, ga maar strooien met passjes.

Linker aanvallende middenvelder: Mohammed Kudus (Ajax)

Een andere middenvelder/aanvaller die uitblonk afgelopen weekend was Mohammed Kudus. De tegenwoordig rechtsbuiten (maar in ons super aanvallende team is hij de linker aanvallende middenvelder) van Ajax zette de Amsterdammers op het goede spoor in Heerenveen. Ajax kwam al snel op een ruime voorsprong. Kudus maakte de 0-1 en gaf de assist bij de 0-2. Daarnaast voerde hij de meeste dribbels (7) uit, won hij al zijn duels. Kudus is dus niet alleen aanvallend van grote waarde bij Ajax, maar als een soort Dirk Kuijt verdedigt hij ook nog veel mee.

Linker buitenspeler: Othman Boussaid (FC Utrecht)

FC Utrecht kwam bij een sterk NEC nog sterker terug en pakte een punt (2-2). Othman Boussaid was niet alleen de creatieve man van Utrecht, hij vocht ook om elke bal. Het was niet altijd even succesvol, maar dankzij zijn werklust wist de Belgische aanvallende middenvelder (die ook op linksbuiten uit de voeten kan) toch liefst 12 ballen terug te winnen. Met zijn doelpunt bezorgde hij Utrecht ook nog een punt en zichzelf een plekje op links in het SN Team van de Week.

Spits: Landry Dimata (NEC)

Landry Dimata was op weg op Romeny van de sterspelertroon te stoten. De Belgische spits is de man waar alles om draait bij NEC. Met zijn twee goede doelpunten zette hij NEC op een voorsprong van 2-0. Twee schoten, twee goals. Dimata is ijzingwekkend koel voor het doel. Utrecht had zijn handen vol aan de ruwe diamant in de Nijmeegse spits. Dimata zal erg balen dat zijn NEC het nog weggaf en ook dat hij zelf niet in staat was om nog een derde te maken. Volgende keer beter Dimata.

Spits: Manfred Ugalde (FC Twente)

Onze twee spitsen hebben er allebei twee gemaakt dit weekend. Manfred Ugalde is onze tweede spits. De Costa Ricaan is pas 20 jaar, maar laat bij FC Twente zien dat ze in Enschede goud in huis hebben. Ugalde houdt van schieten en deed dat dan ook vaak. Met zijn techniek is ook niets mis, getuige zijn eerste doelpunt (de 0-2) tegen Fortuna Sittard. Heel bekeken schoot de kleine man met binnenkantje voet raak. Twente gaat aan de Costa Ricaan nog veel plezier beleven, voor nu beleven wij bij het SN Team van de Week veel plezier met Manfred Ugalde (ook een heerlijke naam trouwens).

FC Emmen
Sparta Rotterdam
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 18 maart 2023 18:41.

Gaat Sterspeler Romeny Emmen in de Eredivisie houden?

  • Ja
  • Nee
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie