Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Roemenië: Koeman valt toch weer terug

Foto: Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Roemenië: Koeman valt toch weer terug

Bondscoach Ronald Koeman valt waarschijnlijk toch weer terug op het elftal waar hij eerder op het EK resultaten mee haalde tegen Polen (2-1) en Frankrijk (0-0). De korpsheer van Oranje voerde tegen Oostenrijk drie wijzigingen door en dat viel desastreus uit. Joey Veerman was het eerste slachtoffer en er zullen er nog meer volgen voor het treffen met Roemenië van dinsdagavond.

Vermoedelijke opstelling van Nederland voor de achtste finale van het EK tegen Roemenië

Dinsdag 2 juli om 18.00 uur wordt afgetrapt door Nederland en Roemenië in de bekende Allianz Arena in München. De zevende achtste finale van het EK gaat tussen de nummer drie van Groep D en de groepswinnaar van E. Nederland en Roemenië haalden allebei vier punten, maar waar het ene land genoegen moest nemen met een sluiproute, kon het ander land zich even winnaar voelen. Wie haalt de kwartfinales?

Nederland gaat dat doen met de bekende spelers achterin. Bart Verbruggen heeft zich stilletjes ontpopt tot vaste keeper en kracht waardoor niemand ook maar twijfelt over die onder de lat-positie. Achterin houdt Koeman vast aan vier verdedigers, waarbij eventueel naar vijf geschakeld kan worden. Tegen Roemenië wordt Oranje echter veel op de helft van de tegenstander verwacht en dus wil de bondscoach druk zetten en ver vooruit spelen. De vraag is of de spelers dat deze keer wel goed opvolgen.

Oostenrijk-wedstrijd maakt Oranje-slachtoffers voor Roemenië

Lutsharel Geertruida had net als alle anderen een slechte wedstrijd tegen Oostenrijk en moet plaatsmaken. Koeman verweet de rechtsback dat hij niet goed meeliep met zijn directe tegenstander. Geertruida was veel aan het zwaaien en de communicatie was slecht achterin bij Oranje. Toch heeft de rest van de verdediging veel meer krediet bij Koeman dan de ‘nieuweling’ Geertruida. Denzel Dumfries komt dus weer terug in de basis en verder zien we ook Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké weer gewoon in de basisploeg.

Op het middenveld wordt Veerman dus slachtoffer van het Oostenrijkse drama en zijn vervanger staat weer te popelen: Xavi Simons. Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders zijn vastigheden inmiddels onder Koeman. Voorin kreeg Donyell Malen tegen Oostenrijk de kans, maar ook hij greep die niet. Om met nog meer snelheid gebruik te maken van de zwaktes van de Roemenen zal Koeman waarschijnlijk Jeremie Frimpong weer een plek op rechtsbuiten geven. Memphis Depay en Cody Gakpo waren twee spelers die tegen Oostenrijk nog in de buurt kwamen van een kleine onvoldoende. Zij mogen dus weer hun opwachting maken. Wout Weghorst moet het weer doen met een rol als pinchhitter.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Roemenië (1-4-3-3)

Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Frimpong, Depay, Gakpo.

Is dit het beste elftal om Roemenië te verslaan?

  • Ja, eindelijk ziet Koeman het goed
  • Nee, ik mis nog een paar spelers
  • Ja en nee, in geen geval winnen we van de Roemenen
10640+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie