Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Guardiola haalt uit: “Jij dacht dat echt?”

Foto: Guardiola haalt uit: “Jij dacht dat echt?”

Pep Guardiola heeft er geen problemen mee dat Manchester City is uitgeschakeld in de League Cup. Volgens de oefenmeester heeft zijn ploeg nog voldoende om zich op te richten.

Geen quadruple voor Manchester City

De Engelse topclub kreeg het vorig seizoen voor elkaar om de Premier League, Champions League én FA Cup winnend af te sluiten. Het was een historische prestatie die het alleen nog kon overtreffen door ook de League Cup te winnen. Volgens Guardiola moeten de Engelse media echter niet te veel van zijn ploeg verwachten.

“Jij dacht echt dat ons doel voor dit seizoen was om de quadruple te winnen? Eerlijk, dat was het niet”, zo stelde hij bij de persconferentie. “We zijn meer dan tevreden met de treble. Natuurlijk hebben wij hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar ze zijn niet zó hoog dat we de treble nu niet meer goed genoeg vinden.”

Tegen Newcastle United ging het al in de derde ronde van de League Cup onderuit. Alexander Isak maakte in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd en loodste zijn team naar de volgende ronde. Newcastle United speelt daarin tegen Manchester United, dat eerder deze week nog van Crystal Palace won.

Wisselbeurt voor Haaland

Guardiola hield Erling Haaland het gehele duel aan de kant en had daar geen spijt van. “Erling heeft al veel wedstrijden gespeeld en we hebben nog heel veel wedstrijden voor ons. Hij had misschien de laatste tien of vijftien minuten kunnen meedoen, maar ik besloot om hem niet te gebruiken voor deze wedstrijd.”

Wint Manchester City dit seizoen opnieuw de Champions League?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, zeker niet
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie