Brobbey: “Hij is onze captain zonder band”

Foto: Brobbey: “Hij is onze captain zonder band”

Brian Brobbey heeft in een interview met De Telegraaf verteld met wie hij het meest omgaat bij het Nederlands elftal. De spits van Ajax noemt onder meer collega-Ajacied Steven Bergwijn.

Brian Brobbey lyrisch over ‘leider’ Memphis Depay bij Oranje

“Ik speel met hem bij Ajax en ook buiten het voetbal gaan we met elkaar om. Bij Oranje trek ik naast Stevie ook vaak met Denzel Dumfries op. En met Memphis natuurlijk. Daar kan ik het heel goed mee vinden. Al hebben we sowieso een geweldige groep. Het zijn gewoon allemaal leuke jongens”, vertelt Brobbey.

Als ‘echte leider’ bij Oranje noemt hij Memphis Depay. “Natuurlijk is Virgil van Dijk de aanvoerder en hij is een baas. Maar om hier Virgil te antwoorden, was te makkelijk. Daarom zeg ik Memphis. Hij is onze captain zonder band, helpt me veel en praat vaak met me. Hij zette me tegen Canada alleen voor de keeper, maar ik miste. Dan stuurt hij me even later via WhatsApp een foto, waarna hij uitlegt wat ik in die situatie beter had kunnen doen. En hij wees me erop dat ik die bal alsnog had kunnen inschieten als ik sneller was opgestaan.”

Net als van Memphis liggen de wortels van Brobbey ook in Ghana. “Ik denk dat onze ouders trots zijn. En ik denk dat de mensen in Ghana stiekem ook wel hebben meegekeken”, zegt Brobbey, die zelf nog nooit in Ghana is geweest. “Memphis moet me maar eens meenemen. Ik heb video’s van hem gezien hoe het leven daar is. En toevallig zijn mijn ouders daar nu met mijn broer. Mijn moeder zet zich in voor goede doelen in Ghana. Als ik de tijd heb, ga ik zeker langs.”

‘Wouter’ Weghorst de meest fanatieke

Tot slot noemt hij Wout Weghorst als de speler die het fanatiekst is bij Oranje. “Je vraagt me wie het fanatiekst is met spelletjes. Er worden in het hotel wel spelletjes gedaan, maar daar doe ik eigenlijk niet aan mee. Ik vind het leuker om op de hotelkamer van Denzel of die van mij gewoon leuke gesprekken over voetbal en andere zaken te voeren. Maar Wouter, zo noem ik hem altijd, is sowieso het fanatiekst van allemaal. In alles. Of het nu in het druk zetten tijdens wedstrijden, het sporten in de gym, of bij spelletjes is. Mooie gozer.”

Memphis is dé leider van Oranje

  • Eens
  • Oneens
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie