Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Guardiola vertrekt in 2025 bij Manchester City’

Foto: ‘Guardiola vertrekt in 2025 bij Manchester City’

Josep Guardiola wordt in het algemeen gezien als de beste coach ter wereld, en onder zijn vleugels speelt Manchester City ook het beste voetbal ter wereld. Maar volgens The Daily Mail komt er ‘binnenkort’ een einde aan de samenwerking tussen The Citizens en hun succescoach.

Tijdperk Josep Guardiola bij Manchester City bijna ten einde?

Guardiola heeft nog een contract tot medio 2025 in het Etihad Stadium en volgens het bovengenoemde medium is hij van plan om dat uit te dienen, maar neemt hij daarna de benen. Naar verluidt probeert City daar een stokje voor te steken, maar is de voormalige trainer van FC Barcelona én Bayern München niet te vermurwen: na volgend seizoen vindt hij het wel mooi geweest.

Dat zou dus betekenen dat de kersverse Premier League-kampioen zich stilaan kan opmaken voor een tijdperk zonder ‘Pep’. Er worden ook al mogelijke opvolgers genoemd, al gaat het om een trainerswissel in de zomer van 2025, volgend jaar dus. Michel (Girona), Julian Nagelsmann (Duitsland), Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) en Roberto De Zerbi (clubloos, na vertrek bij Brighton & Hove Albion) worden allemaal genoemd.

Johan Cruijff

Guardiola maakt er nooit een geheim van dat hij de lessen van zijn oude leermeester Johan Cruijff volgt, óók in Manchester. Een paar jaar geleden vertelde hij nog: “Op de een of andere manier zijn we allemaal volgelingen van hem: coaches, technisch directeuren, commentatoren. Dat is alleen mogelijk als die persoon je iets geeft om te volgen. Als we besloten hebben om coach te worden, is dat omdat we zijn doordrongen van het idee dat we de wedstrijd kunnen domineren zonder dat we Lionel Messi heten. Cruijff heeft ons in dat opzicht geholpen.”

Ga jij hem missen?

  • Ik wel
  • Ik niet
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie