‘Feyenoord maakt gigawinst op Calvin Stengs’

Foto: ‘Feyenoord maakt gigawinst op Calvin Stengs’

Er gaat deze zomer nogal wat veranderen bij Feyenoord, want veel spelers van de Rotterdammers staan in de spotlights bij clubs uit de Europese (sub)top. Zo ook Calvin Stengs, die naar verluidt al meermaals contact heeft gehad met het geïnteresseerde SS Lazio. En de Romeinen zouden bereid zijn om behoorlijk diep in de buidel te tasten voor hun doelwit.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

’12 miljoen euro voor Calvin Stengs’

In een eerder stadium werd er gesproken over een vraagprijs van twintig miljoen euro, maar volgens Alfredo Pedulla van Sportitalia is men er bij Lazio van overtuigd dat een bod van twaalf miljoen euro (exclusief bonussen) afdoende moet zijn om de hoge heren in De Kuip te overtuigen. Daar kunnen ze weleens gelijk in hebben, want slechts een klein jaartje geleden betaalde Feyenoord zelf zes miljoen euro voor Stengs aan Royal Antwerp FC. Het zou dus een winst van 100 procent betekenen!

Overigens was er ook eventjes sprake van dat het misschien een ruildeal zou worden, waarbij Gustav Isaksen de omgekeerde weg zou bewandelen. Pedulla weet echter te melden dat Feyenoord nog altijd gecharmeerd is van de Deense vleugelspeler, die eerder al op de shortlist stond in Rotterdam-Zuid, maar dat er momenteel zeker geen sprake is van een ruil.

Arne Slot

Vertrekt Stengs daadwerkelijk bij de Eredivisie-topclub, dan is dat niet los te zien van de exit van trainer Arne Slot. Die speelde namelijk een grote rol in de keuze van de aanvaller voor Rotterdam: “Het gesprek met de trainer gaf de doorslag om naar Feyenoord te gaan. We hadden door de jaren heen af en toe contact. Hij heeft zich in die tijd ontwikkeld als trainer. Hoe hij dingen overbrengt, de oefenstof en het tactische gedeelte. We spelen wel anders dan we bij AZ deden. Hij heeft me het spelletje nog beter leren begrijpen en uitgelegd wat er wordt gevraagd in bepaalde situaties. Onder Slot ben ik beter én slimmer geworden.”

Doen voor 12 miljoen?

  • Ja
  • Nee
1472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie