Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Man City start oorlog met Premier League’

Foto: ‘Man City start oorlog met Premier League’

Manchester City is ‘in oorlog’ met de Premier League. Dat schrijft The Times. Maandag start de Engelse kampioen een geschil met de voetbalcompetitie, waartegen het al in beroep is gegaan.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Manchester City versus Premier League

Het resultaat van de rechtszaak zou de regels van het Engelse voetbal drastisch kunnen veranderen. Het kan namelijk de vermeende 115 aanklachten tegen Manchester City met betrekking tot regelgeving en financiële regels in de Premier League intrekken. De hoorzitting, die meer dan een maand zal duren, zou ook kunnen leiden tot enorme boetes voor de eigenaren van City en zelfs tot administratieve degradatie voor het team van Pep Guardiola.

Manchester City zal proberen de zogenaamde APT-wet te beëindigen en schadevergoeding te eisen van de Premier League. Deze wet verhindert dat een eigenaar onbeperkt geld in een club kan investeren. De APT werd in december 2021 geïntroduceerd na de Saoedi-Arabische overname van Newcastle United en is bedoeld om de competitie eerlijk te houden door te voorkomen dat clubs commerciële overeenkomsten sluiten met bedrijven die banden hebben met hun eigenaren.

Als Manchester City succesvol is in hun beroep, en sommige rivaliserende clubs vrezen dat dit het geval zal zijn, zou dit rijkere clubs in staat kunnen stellen hun sponsordeals te sluiten zonder onafhankelijke beoordeling. Dit zou de hoeveelheid geld die ze kunnen inzamelen enorm vergroten, waardoor ze weer veel grotere bedragen kunnen besteden aan spelers.

Heeft Man City kans de rechtszaak te winnen?

  • Ja, waarom niet?
  • Nee, ze zijn de sjaak.
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie