Daverende stunt: Ten Hag pakt toch nog een prijs

Foto: Daverende stunt: Ten Hag pakt toch nog een prijs

Tegen alle verwachtingen in heeft Manchester United dit seizoen toch nog enigszins van kleur weten te voorzien door in de finale van de FA Cup overtuigend te winnen van stadsgenoot Manchester City. Op Wembley werd het 1-2 voor de Mancunians van Erik ten Hag.

Manchester United verslaat enorm teleurstellend City en pakt de FA Cup

De voorbereiding van United was erg onrustig. Op vrijdag werd nog bekend dat Ten Hag vrijwel zeker ontslagen zal gaan worden na de finale, ongeacht het resultaat. Maar op het veld knokten de spelers voor iedere centimeter in dienst van Ten Hag.

Na een half uur spelen leverde dat een voorsprong op. Alejandro Garnacho was er als de kippen bij om te profiteren van een enorme blunder van Josko Gvardiol, die niet door had dat doelman Stefan Ortega uit zijn doel was gekomen en de bal zo over hem heen kopte. Garnacho liep het speeltuig tegen de touwen.

En negen minuten later verdubbelde United ook nog eens de marge: na een hele slimme steekpass van Bruno Fernandes schoot jonkie Kobbie Mainoo de 0-2 binnen. In het restant van de eindstrijd was het balbezit wel voor City, maar tot een karrenvracht aan kansen leidde dat niet.

Heeft Erik ten Hag zijn baan dan toch gered?

André Onana hield zijn netje tot de aansluitingstreffer van Jeremy Doku in minuut 87 schoon, verder kwamen de Citizens niet. En dus pakt United, dat met de 7de plek de slechtste positionering op de Premier League-ranglijst sinds 1990 bij elkaar had gespeeld, de FA Cup. Nu is het afwachten of dat voldoende is om het hoofd van Ten Hag van het hakblok af te krijgen.

Scoreverloop: 0-1 (30′) Alejandro Garnacho, 0-2 (39′) Kobbie Mainoo, 1-2 (87′) Jeremy Doku.

Ten Hag gaat alsnog ontslagen worden

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie