Mohamed Daramy

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Mohamed Daramy

Mohamed Daramy is een Deense linksbuiten. In de zomer van 2023 maakte de aanvaller de overstap van Ajax naar Stade de Reims.

• Daramy speelt momenteel voor Stade de Reims
  • In 2022 werd de aanvaller landskampioen met Ajax
  • Hij maakte furore bij FC Kopenhagen
  • In 2021 maakte Daramy zijn debuut voor Denemarken

Clubcarrière

Daramy werd op 7 januari 2002 geboren in het Deense Hvidovre, dat grenst aan de hoofdstad Kopenhagen. Zijn ouders zijn afkomstig uit Sierra Leone. De aanvaller begon zijn voetbalcarrière in zijn geboorteplaats bij Hvidovre IF en maakte in 2016 de overstap naar FC Kopenhagen.

Sensatie in Kopenhagen

Daramy maakte op 27 september 2018 zijn debuut voor FC Kopenhagen. Als zestienjarige mocht de vleugelaanvaller 27 minuten voor tijd invallen tegen Viby IF en prompt maakte hij in de 88ste minuut de 0-3. Met zijn zestien jaar en 263 dagen werd Daramy de jongste doelpuntenmaker ooit voor de club uit de Deense hoofdstad. Zijn competitiedebuut maakte hij in december van dat jaar in de met 1-6 gewonnen uitwedstrijd tegen AC Horsens.

Daramy werd in het seizoen 2018-2019 kampioen van Denemarken met FC Kopenhagen. Het bleek zijn enige trofee namens de Deense topclub, waar hij tot en met de zomer van 2021 in 93 officiële wedstrijden in actie kwam (achttien doelpunten en tien assists). Door zijn voortreffelijke ontwikkeling verscheen de aanvaller op de radar van verschillende clubs.

(Pro Shots)

Transfer naar Ajax

Eind augustus 2021 maakte Daramy de beslissing om voor Ajax te kiezen als nieuwe werkgever. De Amsterdammers, die met name Club Brugge aftroefden, betaalden twaalf miljoen euro (exclusief bonussen) voor de Deense vleugelaanvaller. Daramy maakte zijn debuut op 11 september tijdens de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle en maakte exact een week later zijn eerste doelpunt in de met 9-0 gewonnen wedstrijd tegen SC Cambuur.

Daramy maakte in zijn eerste seizoen voor Ajax weinig indruk. De aanvaller zat vooral op de reservebank door de concurrentie met aanvoerder Dusan Tadic. Om die reden maakte hij vooral zijn minuten in Jong Ajax. In de zomer van 2022 werd hij daarom weer uitgeleend aan FC Kopenhagen.

Terugkeer in Kopenhagen

Daramy wist bij FC Kopenhagen zijn draai weer te vinden. In 41 wedstrijden voor de Deense topclub maakte hij negen doelpunten, waar hij zeven keer als aangever fungeerde. Daramy werd landskampioen en bekerwinnaar met de club.

(Pro Shots)

Stade Reims

In de zomer van 2023 werd Daramy definitief afgeschreven door Ajax, dat in augustus een overeenkomst voor maximaal 17,5 miljoen euro bereikte met Stade de Reims. De rechtspoot maakte zijn debuut voor de Ligue 1-club op 20 augustus tegen Clermont Foot (2-0 overwinning). Ruim een maand later maakte hij tegen Lille OSC (1-2 overwinning) zijn eerste doelpunt voor de club.

Interlandcarrière

Als kersverse aanwinst van Ajax debuteerde Daramy op 1 september 2021 in de nationale ploeg van Denemarken. In de met 2-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland viel hij vijf minuten voor tijd in. Enkele dagen later mocht de aanvaller voor het eerst starten als A-international, maar in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen de Faeröer Eilanden werd hij halverwege alweer vervangen. In de daaropvolgende maanden liep de teller op naar vier duels.

Laatste update: 15 februari 2024