Flop maakt indruk na Ajax-vertrek: “Als hij het wil, dan wordt hij een topspits”

Foto: Flop maakt indruk na Ajax-vertrek: “Als hij het wil, dan wordt hij een topspits”

Mohamed Daramy mag met recht een flop genoemd worden bij Ajax. Momenteel blinkt de Deense aanvaller echter uit bij Stade Reims. Journalist Süleyman Öztürk is onder de indruk van de Scandinaviër, en gaf hem een plek in zijn Elftal van de Week.

Daramy presteert sterk met het verrassende Reims

Toenmalig technisch directeur Marc Overmars trok in de zomer van 2021 nog 12 miljoen euro uit voor Daramy. De van FC Kopenhagen overgekomen dribbelaar kon niet overtuigen in Amsterdam, en kwam tot slechts zestien officiële duels. Na een verhuurperiode verkocht Ajax de international afgelopen transferperiode aan Reims, zonder daarbij verlies te maken. Sterker: Öztürk ziet dat Daramy wellicht nog het nodige kan opleveren voor de Nederlandse grootmacht.

“Mohamed Daramy is natuurlijk voor veel geld verkocht door Ajax aan Stade Reims. 12,5 miljoen plus bonussen, waarmee het kan oplopen tot 17,5 miljoen voor een mislukte linksbuiten van Ajax.” In het video-item van Voetbal International concludeert de specialist van buitenlandse competities dat het tegenwoordig lastig is om buitenspeler te zijn bij Ajax. “Dat zie je ook terug aan Steven Bergwijn.”

Öztürk ziet Daramy schitteren in het tweespitsen systeem van Reims. “Sommige mensen zullen denken: Mohamed Daramy en Stade Reims, het zal wel… Maar Stade Reims staat vijfde in de Ligue 1. Dat is normaal een club die aan de onderkant van de Ligue 1 hoort te spelen.”

Reims nam een gok

De journalist is onder de indruk van trainer Will Still. “Hij koopt zo’n Daramy voor 12,5 miljoen, een grote gok voor een speler die mislukt is in de Eredivisie, maar die zie je daar nu stappen maken op een voor hem heel nieuwe positie. Deze Daramy heeft techniek, dribbelvaardigheden, scoort makkelijk en ziet de lopende mensen.”

Daramy kan wellicht nog stevig in waarde kan stijgen. “Vorig seizoen had Reims Folarin Bolagun, die werd gehuurd van Arsenal. Die was ook ineens 40 miljoen euro waard. Dat kan straks ook gelden voor deze Daramy. Hij maakt nu furore als een van de twee spitsen, samen met Junya Ito. Als hij het wil, dan wordt hij een topspits.”

Had Daramy meer kansen moeten krijgen bij Ajax?

  • Zeker
  • Nee, was duidelijk niet goed geneg
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie