Voorspelling: kan Sevilla een stokje steken voor een nieuwe prijs van Mourinho met AS Roma?

Foto: Voorspelling: kan Sevilla een stokje steken voor een nieuwe prijs van Mourinho met AS Roma?

Aankomende woensdag staat de eerste Europese finale op het programma. In de Puskás Aréna wordt de finale van de Europa League afgewerkt. Recordhouder Sevilla kan voor de zevende keer de titel winnen, terwijl AS Roma voor het tweede seizoen op rij een Europese titel kan pakken. Voor José Mourinho zou dit de zoveelste Europese prijs zijn, maar voor José Luis Mendilibar zou dit de eerste prijs zijn in zijn trainerscarrière. Wie weet deze finale te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Sevilla – AS Roma.

Sevilla: teaminfo en vorm

Sevilla is de koning van de Europa League. De Spaanse club wist deze competitie al zes keer te winnen. De UEFA Cup is de voorloper van het huidige toernooi en die beker werd al twee keer gewonnen. Daarna won Sevilla in 2014, 2015, 2016 en 2020 de Europa League. In 2020 was Luuk de Jong met twee treffers de man van de wedstrijd in een enerverend duel tegen Internazionale dat uiteindelijk met 3-2 werd gewonnen.

De ploeg van José Luis Mendilibar maakt, op de Europa League na, een slecht seizoen door. In de laatste seizoenen hoorde Sevilla telkens bij de beste vier van Spanje, maar deze keer lijkt de ploeg zich niet te plaatsen voor een Europese competitie voor aankomend seizoen. Mendilibar is dan ook pas sinds 21 maart de hoofdtrainer van Sevilla. Sinds zijn aanstelling is de vorm van de Rojiblancos wel een stuk verbeterd. Bij zijn komst stond het elftal op de veertiende plaats en nu staat Sevilla elfde. Met heel veel geluk kan de club zelfs nog zevende worden in La Liga aangezien de achterstand van het team slechts één punt is. Na deze finale moet Sevilla namelijk nog op komen draven voor de laatste competitiewedstrijd in de Primera División.

Afgelopen speelronde van La Liga nam Sevilla het op tegen Real Madrid. Rafa Mir schoot zijn ploeg snel op voorsprong, maar door twee treffers van Rodrygo wist Real alsnog te winnen van Sevilla. Om de finale te bereiken heeft de club een erg lastige route moeten belopen. Zo heeft de selectie eerst van PSV en Fenerbahçe gewonnen in de knock-outwedstrijden. Daarna won Sevilla verrassend met 5-2 van Manchester United over twee duels en in de halve finale moest het team het opnemen tegen Juventus. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel en uiteindelijk wist Sevilla in de verlenging met 2-1 van Juventus te winnen, waardoor de ploeg nu in de finale van de Europa League staat.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AS Roma: teaminfo en vorm

José Mourinho weet het telkens weer voor elkaar te krijgen in Europese competities. Hij is de enige trainer die alles heeft gewonnen wat er Europees te winnen valt, dat komt natuurlijk omdat de Conference League een nieuw toernooi is en Roma de eerste editie wist te winnen. Net als Sevilla moet Roma na deze finale nog een competitiewedstrijd spelen. Momenteel staat Roma zesde, maar de ploeg kan ook nog vijfde of zevende worden.

De laatste weken gaat het verschrikkelijk slecht met AS Roma in de Serie A. In de laatste zeven competitieduels won Roma niet één keer. De club verloor drie keer en speelde vier maal gelijk. Daardoor is het team van Mourinho van de derde naar de zesde positie gezakt. De enige optie voor Champions League-voetbal volgend seizoen is een overwinning in de finale tegen Sevilla. Het lijkt er dan ook op dat Mourinho zijn elftal al weken aan het prepareren is voor deze finale en dat de competitie minder belangrijk is.

AS Roma heeft net als Sevilla een knappe reeks achter de rug in de knock-outwedstrijden in de Europa League. Zo werden RB Salzburg en Real Sociedad met niet te veel moeite verslagen door de Italiaanse club, maar daarna kreeg de ploeg het lastig. Tegen Feyenoord werd de eerste wedstrijd verloren, maar thuis wist Roma in de verlenging na een waar voetbalgevecht met 4-1 te winnen. In de halve finale tegen Bayer Leverkusen was het niet veel anders. De Duitse ploeg heeft de bal en valt aan, maar Mourinho gaat er met de winst vandoor. In de eerste wedstrijd won Roma met 1-0 en het tweede duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Roma had 28% balbezit in deze wedstrijd en niet één schot op doel.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vorige ontmoetingen

Op een aantal vriendschappelijke wedstrijden na, namen deze twee teams het pas één keer eerder tegen elkaar op in een officiële wedstrijd. In 2019/20 namen de twee het tegen elkaar op in de achtste finale van de Europa League. Door corona werd er één wedstrijd gespeeld in plaats van twee. Sevilla won dit duel met 2-0. De Spaanse ploeg speelde al zes finales in de Europa League en verloor nog nooit. AS Roma stond ook al eens in de finale, maar verloor toen wel.

Wedtip Sevilla – AS Roma

Sevilla is volgens de bookmakers de lichte favoriet voor dit duel. De Spaanse ploeg heeft een reputatie in de Europa League en ondanks het matige seizoen denken de bookmakers dat deze club gaat winnen. AS Roma is dan ook niet in een geweldige vorm, maar dat lijkt niets uit te hoeven maken voor ploegen van Mourinho. De Portugees is waarschijnlijk al weken bezig met deze wedstrijd en gaat niet voor een mooie voetbalshow, maar wil wel dolgraag winnen. Dit doet dan ook hij al jaren en hij blijft succesvol met de huidige speelstijl. Daarom de tip: wedden op ‘AS Roma wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.95 bij Unibet.

AS Roma wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:48
15+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
27+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
51+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
63+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
3+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
81+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
406+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
497+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
25+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
73+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
22+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1116+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
419+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
49+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1701+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
84+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
15:40
209+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
88+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
1426+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
254+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie