PSV’ers oppermachtig, maar niet de allerbeste | SN Team van de Week 14

Foto: PSV’ers oppermachtig, maar niet de allerbeste | SN Team van de Week 14

Dat het SoccerNews Team van de Week 14 PSV’ers zou herbergen stond wel vast nadat de club uit Eindhoven de topper bij landskampioen Feyenoord won (1-2) en na 14 speelronden nog altijd zonder puntverlies is. PSV lijkt onbedreigd af te gaan op het kampioenschap en kampioenen kunnen we wel gebruiken. Toch vielen er meer PSV’ers af dan dat er in het SN Team van de Week 14 kwamen.

SN Team van de Week 14: Beperkt aantal PSV’ers, Fortuna en Twente leveren ook, maar wie is de allerbeste?

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

We kijken bij het SN Team van de Week verder dan onze neus lang is (PSV) en dus blijft het aantal PSV-sterren beperkt tot twee. Spelers als Joey Veerman, Ismael Saibari en Johan Bakayoko vielen net buiten het elftal. We kunnen dus wel spreken van een zeer sterke bank bij het SN Team van de Week 14. Ook de SoccerNews Sterspeler van de Week 14 komt niet van PSV vandaan. Wie zitten er dan wel allemaal in het SN Team van de Week 14?

Keeper: Lars Unnerstall (FC Twente)

Lars Unnerstall lijkt op weg te gaan om vaste keeper te worden. Hij wisselt vaak stuivertje met Feyenoord-doelman Justin Bijlow, maar deze keer stak de Duitse FC Twente-goalie er met kop en schouders bovenuit. Bij Go Ahead Eagles won Twente met 3-1, dankzij een vroege voorsprong. Dat de Enschedese club die voorsprong vast kon houden lag aan Unnerstall. De keeper bracht liefst 8 keer redding.

Rechtsback: Ivo Pinto (Fortuna Sittard)

Een andere redder in nood is Ivo Pinto van Fortuna Sittard. Niet zo zeer dat hij alle ballen van de achterlijn ronselt, maar wel met zijn aanvallende impulsen. De Portugese rechtsback was de man van de wedstrijd bij de overwinning op Vitesse (3-1). Pinto leverde 2 assists en creëerde liefst 4 kansen.

Centrale verdediger: Jerdy Schouten (PSV)

De PSV’ers die het wel tot de basis schopte van het SN Team van de Week 14 vinden we in de verdediging. Er wordt weleens denigrerend gedaan over de Eindhovense achterhoede, maar die hield toch al 9 keer de nul in de Eredivisie. Dat was tegen Feyenoord niet het geval wegens een fout van doelman Walter Benítez. Aan de ijzersterke Jerdy Schouten lag het in ieder geval niet. Hij was soeverein achterin, terwijl hij eigenlijk helemaal geen verdediger is. De controlerende middenvelder mag dan ook lekker doorschuiven om zo het aanvallend gestelde middenveld te ondersteunen.

Centrale verdediger: Olivier Boscagli (PSV)

Olivier Boscagli (PSV) blijft wel achterin om de balans te bewaren. De man met de fijne pass in zijn linkerbeen kan ook ijzersterk koppen en mag dus mee met corners. Met het Franse voorhoofd bezegelde hij de winst in De Kuip (1-2).

Linksback: Djevencio van der Kust (Sparta Rotterdam)

Op linksback hebben we een Surinaams talent van Sparta: Djevencio van der Kust. Hij is grillig, maar zeker een ruwe diamant. Bij Heracles Almelo (0-1) maakte hij fouten, maar dat mag hij ook. We laten hem gewoon staan en dan levert hij uiteindelijk ook de uitstekende assist bij het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het SoccerNews Team van de Week 14.

Rechtermiddenvelder: Steven Berghuis (Ajax)

Over Steven Berghuis is altijd veel te doen en ook daar kijken we naar bij het SN Team van de Week. De Ajax-middenvelder kwam doordeweeks negatief in het nieuws door niet alleen met een grove charge rood te pakken tegen Olympique Marseille (4-3 verlies), maar door daarna ook nog eens glashard te ontkennen dat het een ernstige overtreding was. (“Ik vind het zelfs geen geel”). Daar kwam nog eens overheen dat hij geen excuses aanbood bij het zwaar geblesseerde slachtoffer. Volgens Berghuis is hij nog steeds een lieverdje en ligt het allemaal aan de beeldvorming. De Ajacied lag daarom bij NEC onder een vergrootglas en de statistieken zeggen alles. Ajax won dankzij de beste man van het veld: Berghuis. Hij leverde 1 assist, creëerde de meeste kansen (5), voerde de meeste dribbels uit (5) en won de meeste duels (8). Dan krijg je ook bij het SN Team van de Week 14 weer de kans. Tegen NEC maakte Berghuis slechts 1 overtreding. Ga zo door, dan komt het met de beeldvorming vanzelf goed.

Centrale middenvelder: Sem Steijn (FC Twente)

Iemand die zich onttrekt aan de beeldvorming is Sem Steijn. Dankzij zijn vader, die faalde bij Ajax, staat ook hij extra in de picture, maar hij haalt daar veel kracht uit. De blonde middenvelder van FC Twente leidde zijn ploeg naar een sterke 3-1 uitoverwinning bij Go Ahead Eagles. Aan de Vetkampstraat is het lastig winnen, maar niet als je Steijn in de ploeg hebt. Met 1 doelpunt en 1 assist was de middenvelder weer uiterst effectief.

Aanvallende middenvelder en SN Sterspeler van de Week 14: Ferdy Druijf (PEC Zwolle)

Over effectiviteit gesproken. Er kan er maar één de beste zijn, maar deze keer is hij wel echt de allerbeste. De druiven waren zuur bij FC Volendam waar het één grote chaos is op en naast het veld. En dan speel je thuis tegen PEC Zwolle, denk je een kans te maken en dan valt even een ontketende Ferdy Druijff in. Met nog ruim een half uur op het scorebord maakte de nummer 10 even een hattrick. Van 2 doelpunten springt hij zo naar 5 seizoenstreffers. Vooral het laatste schot was een keurige, precies in het hoekje. Volendam is nog dieper in de sores beland na de 5-0 nederlaag. Druijf mag een glas wijn nemen, want hij krijgt de felbegeerde ereprijs SoccerNews Sterspeler van de Week 14. Gefeliciteerd, Ferdy!

Linkermiddenvelder: Yassin Oukili (RKC Waalwijk)

De hele linkerkant bestaat uit talenten want ook Yassin Oukili is een groot talent. De linkermiddenvelder van RKC Waalwijk zal balen dat zijn 2 doelpunten niet de 3 punten opleverden tegen Excelsior. RKC gaf namelijk een 2-0 voorsprong weg. Oukili was belangrijk met twee hele goede doelpunten, maar mocht zich de 2-2 ook een beetje aanrekenen. Hij gaf namelijk de vrije trap weg, waaruit Julian Baas (net afgevallen voor het SN Team van de Week 14) prachtig raak schoot. Als troost mag Oukili zich wel komen melden om te spelen met de beste spelers van de Eredivisie.

Spits: Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen)

En tot die beste Eredivisie-spelers van het moment hoort zeker spits Pelle van Amersfoort. De targetman van sc Heerenveen leidde zijn ploeg naar een 3-0 overwinning op Almere City FC. Met twee uitstekende treffers begint hij op schot te raken. Die lijn mag hij doorzetten bij het SN Team van de Week 14.

Spits: Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard)

Wij houden van doelpunten en dan ben je ook bij Kaj Sierhuis aan het juiste adres. De Fortuna Sittard-spits was de man die Vitesse oprolde met 2 treffers. Wij houden ook van snelle doelpunten en ook hiervoor moet je Sierhuis bellen. Na een kleine 18 seconden vond hij al de netten. Op aangeven van zijn SN Team van de Week 14-teamgenoot Pinto schoot hij later ook de 2-0 binnen. Sierhuis is geen sierspeler, maar een hardwerkende spits die heel makkelijk scoort. We laten hem alleen geen penalty’s nemen. Welke monsterscore gaat dit SN Team van de Week 14 neerzetten (tegen PSV)?

Is het SN Team van de Week 14 beter dan die van PSV?

  • Ja, Ernest Stewart weet wat hij moet doen
  • Nee, gelijkwaardig
  • Nee, dit team is minder met veel te veel eendagsvliegen
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie