Ferdy Druijf

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Ferdy Druijf

Ferdy Druijf is een Nederlandse aanvaller. Sinds de zomer van 2023 draagt hij het shirt van eredivisionist PEC Zwolle.

  • Druijf speelt momenteel voor PEC Zwolle
  • De spits kwam in Nederland eerder uit voor AZ en NEC
  • In het buitenland speelde hij voor KV Mechelen en Rapid Wien
  • Druijf promoveerde met Jong AZ naar de Eerste Divisie

Clubcarrière

Druijf werd op 12 februari 1998 geboren in Uitgeest. In 2004 werd hij aangemeld bij amateurclub FC Uitgeest, waar hij in 2012 vertrok om zijn droom als profvoetballer te verwezenlijken. De spits werd destijds opgenomen in de jeugdopleiding van AZ. In het seizoen 2016-2017 werd Druijf met Jong AZ kampioen van de Tweede Divisie en dwong daarmee promotie naar de Eerste Divisie af.

Debuut voor AZ

Op 18 augustus 2017 debuteerde Druijf namens Jong AZ in het betaald voetbal, uit bij FC Den Bosch (1-3 overwinning). Zijn eerste doelpunt op Eerste Divisie-niveau maakte de spits op 22 januari 2018 in de thuiswedstrijd tegen diezelfde club (1-1). Dit succes smaakte duidelijk naar meer. In de daaropvolgende wedstrijden tegen Telstar, TOP Oss, Fortuna Sittard en FC Eindhoven (tweemaal) wist Druijf eveneens het net te vinden.

Met 25 doelpunten in 51 wedstrijden groeide Druijf uit tot een waardevolle spits voor Jong AZ. Op 29 januari 2018 debuteerde de spits in de A-selectie van AZ, dat op bezoek bij Willem II een 0-2 zege boekte. Hij sloot het seizoen af met drie optredens voor de Alkmaarse hoofdmacht. Tot en met januari 2019 speelde Druijf nog eens drie wedstrijden voor AZ, dat hem vervolgens verhuurde aan NEC.

Op huurbasis naar NEC

Druijf debuteerde op 13 januari 2019 in het shirt van NEC. De Nijmeegse formatie verloor met 3-2 bij FC Eindhoven, maar de nieuwkomer eiste wel meteen zijn eerste doelpunt op. Het bleek een voorbode voor meer. Druijf maakte op 1 februari zelfs een hattrick in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Met vijftien doelpunten uit achttien competitiewedstrijden bleek de AZ-huurling ongekend productief voor NEC.

Met NEC eindigde Druijf in het seizoen 2018-2019 als negende in de Keuken Kampioen Divisie. Het team plaatste zich daarmee wel voor de play-offs om promotie/degradatie, maar al in de eerste ronde werd men uitgeschakeld door RKC Waalwijk. Een 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd werd teniet gedaan door een 3-0 nederlaag in de return. Met 29 doelpunten (inclusief zijn aantal bij Jong AZ) sloot Druijf het seizoen af als topscorer van de competitie.

AZ-doorbraak blijft uit

In de zomer van 2019 keerde Druijf terug naar AZ. In Alkmaar kreeg de aanvaller de mogelijkheid om de technische staf voor zich te winnen. Hij scoorde tweemaal in de groepsfase Europa League-wedstrijd tegen Partizan Belgrado (2-2), maar dat mocht niet baten. Met vijf doelpunten in 21 wedstrijden kon Druijf onvoldoende zijn stempel drukken in het AZ-tenue. Tot overmaat van ramp werd het seizoen 2019-2020 ook nog eens voortijdig beëindigd door de uitbraak van de coronapandemie, waardoor AZ niet de kans kreeg om de titelstrijd af te ronden.

Verhuur aan Mechelen en Rapid

Met één doelpunt uit dertien wedstrijden verliep het seizoen 2020-2021 niet beter voor Druijf. De AZ-leiding besloot hem daarom opnieuw uit te lenen, met ditmaal KV Mechelen als bestemming. Op 3 februari 2021 maakte de spits zijn eerste doelpunt in Belgische dienst tegen RWDM (2-0 overwinning). Met tien doelpunten uit 39 wedstrijden hervond Druijf zich enigszins bij Mechelen, dat in Play-off II wel naast een Europees ticket greep door toedoen van AA Gent.

Als speler van Rapid Wien (Pro Shots)

In januari 2022 werd Druijf opnieuw uitgeleend door AZ, dat hem voor een half seizoen verhuurde aan Rapid Wien. In Oostenrijkse dienst debuteerde de spits in het kader van de ÖFB-Cup tegen TSV Hartberg (1-2 nederlaag). Zijn eerste doelpunt maakte hij in de thuiswedstrijd tegen SV Austria Klagenfurt (3-0). Met zes doelpunten uit dertien wedstrijden maakte Druijf indruk bij Rapid, waaronder een treffer in de Conference League-wedstrijd tegen Vitesse (2-1 zege).

Rapid Wien besloot Druijf medio 2022 permanent aan de selectie toe te voegen. Met zeven doelpunten uit dertig wedstrijden kon de spits de ingezette lijn onvoldoende doortrekken. Zijn werkgever uit Wenen verloor ook nog eens de bekerfinale van SK Sturm Graz (0-2).

Juichen namens PEC Zwolle (Pro Shots)

Huurdeal met PEC Zwolle

Druijf keerde in de zomer van 2023 terug naar Nederland, waar hij neerstreek bij PEC Zwolle. Acht dagen na zijn debuutwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-2) maakte de oud-AZ’er zijn eerste doelpunt voor De Blauwvingers tegen FC Twente (3-1 nederlaag). Druijf kroonde zich op 27 augustus tot matchwinner in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, waardoor PEC verlost raakte van de hatelijke nul. Op 2 december maakte de spits als invaller een hattrick in de uitwedstrijd tegen FC Volendam (0-5).

PEC Zwolle maakte in februari 2024 melding van een knieblessure, waardoor hij de rest van het seizoen buitenspel kwam te staan. Zijn teller stond op dat moment op vijftien officiële wedstrijden, vijf doelpunten en twee assists.

Laatste update: 9 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie