FC Twente neemt pas laat afstand van PEC Zwolle

Het programma van FC Twente is al betrekkelijk druk te noemen en meestal hoort daar ook puntenverlies bij, vaak in de competitie. Toch lukte het de Tukkers vandaag om PEC Zwolle opzij te zetten, zij het met enige moeite. Uiteindelijk werd het 3-1 in De Grolsch Veste.

FC Twente wint met 3-1 van PEC Zwolle

Natuurlijk was het de thuisploeg die in Enschede het heft in handen nam, maar het was niet zo dat het balbezit van de Tukkers ook resulteerde in veel meer kansen dan de tegenstander kreeg. Op het gebied van de mogelijkheden ging het in de eerste helft gelijk op: PEC bleek behoorlijk gevaar te zijn in de counter.

Het was wel Twente dat op voorsprong kwam via Michal Sadílek, die de bal ontving na een één-tweetje tussen Daan Rots en Sem Steijn. Sadílek besloot het maar te proberen van afstand en zijn inzet werd aangeraakt, waardoor de bal zomaar binnenplofte.

Nog voor het rustsignaal kwam PEC op gelijke hoogte, zij het van de strafschopstip. Robin Pröpper gaf Younes Namli een zetje in de rug en scheidsrechter Serdar Gözübüyük was onverbiddelijk, waarna Ferdy Druijf de pingel benutte.

2-1 en 3-1

Na de pauze bleef het spelbeeld eigenlijk onveranderd, en eigenlijk waren het de Zwollenaren die op 1-2 hadden moeten komen via Druijf, die echter jammerlijk miste. Steijn strafte dat een kwartier voor tijd af met de 2-1 en in de blessuretijd schoot Michel Vlap nog een vrije trap tegen de touwen, via de paal en de rug van keeper Jasper Schendelaar.

Scoreverloop: 1-0 (18′) M. Sadílek, 1-1 (33′) F. Druijf, 2-1 (76′) S. Steijn, 3-1 (90′) J. Schendelaar (eigen goal)