PEC Zwolle maakt Volendamse crisisweek compleet

Foto: PEC Zwolle maakt Volendamse crisisweek compleet

De crisisweek van FC Volendam heeft zaterdagavond een passend vervolg gekregen. Het Andere Oranje ging er in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle kansloos af: 0-5.

Zwollenaren winnen met 0-5

FC Volendam maakt al geen lekker seizoen door, maar deze week kon heel Nederland meegenieten van de crisissfeer. De raad van commissarissen van de oranjehemden dropte een bom door voorzitter Jan Smit en de rest van het bestuur te ontslaan. Daags na de buitengewone vergadering besloot team-Jonk, waaronder hoofdtrainer Matthias Kohler, het eigen aftreden naar buiten te brengen.

Kohler nam tegen PEC Zwolle nog wel plaats op de bank van FC Volendam, dat na dit weekend op zoek moet naar een opvolger. De Duitse trainer zag zijn team voor rust de beste kansen creëren. Zowel Bilal Ould-Chikh als Robert Mühren slaagde er niet in om het dreigende spel te belonen met een welkome voorsprong voor de geplaagde formatie uit het vissersdorp.

Tegen de verhouding in

In het eerste deel van de tweede helft bleef FC Volendam de aanval zoeken. Het was wachten op de 1-0, maar in plaats daarvan viel de treffer aan de andere kant van het veld. Odysseus Velanas ontsnapte aan de Volendamse buitenspelval, hield de bal vervolgens onder controle en liet doelman Mio Backhaus kansloos in de korte hoek: 0-1.

Na de treffer van Velanas liep PEC Zwolle in korte tijd uit naar een 0-3 voorsprong. Twee minuten na de openingstreffer zorgde Ferdy Druijf voor de verdubbeling van de score, waar diezelfde spits ook het derde doelpunt opeiste. Druijf maakte vlak voor tijd zijn hattrick compleet, nadat Lennart Thy de score al verder had opgevoerd.

FC Volendam blijft steken op acht punten uit veertien wedstrijden. PEC Zwolle klimt met zeventien punten op naar de achtste plaats van de Eredivisie.

Scoreverloop: 0-1 (59′) O. Velanas, 0-2 (62′) F. Druijf, 0-3 (67′) F. Druijf, 0-4 (82′) L. Thy, 0-5 (87′) J. Druijf

Is FC Volendam nog te redden?

  • Ja
  • Nee
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie