Pavlidis jaagt op topscorerstitel, Ajax en Fortuna Sittard in vorm | SN Team van de Week 15

Foto: Pavlidis jaagt op topscorerstitel, Ajax en Fortuna Sittard in vorm | SN Team van de Week 15

PSV en Feyenoord waren aan het begin van speelronde 15 minder in vorm dan doorgaans, maar andere teams vielen weldegelijk op. Zo speelden AZ en Ajax in grote delen van de wedstrijd uitstekend en wonnen ze hun wedstrijd tegen respectievelijk Almere City en Sparta Rotterdam. Beide teams leveren dan ook twee spelers voor de SN Team van de Week 15, evenals Fortuna Sittard.

SN Team van de Week 15: drie clubs hofleverancier, Pavlidis Sterspeler van de Week

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Meer dan ooit zijn er in het SN Team van de Week 15 veel spelers van verschillende clubs terug te vinden. Met FC Utrecht, Fortuna Sittard, NEC, Feyenoord, PSV, Sparta Rotterdam, Ajax en AZ waren er bij maar liefst acht verenigingen uitblinkers te zien die goed genoeg speelden om tussen de beste elf spelers van het weekend terecht te komen.

Vangelis Pavlidis was wederom de grote smaakmaker van het Eredivisie-weekend. De Griek slaagde er tegen Almere City in om tweemaal te scoren en staat daarmee na vijftien speelronden op 18 doelpunten. Samen met Santiago Giménez van Feyenoord is hij bovenaan op de topscorersranglijst terug te vinden, waarmee hij zijn goede seizoen nog maar eens kracht bij zet.

Doelman: Vasilios Barkas (FC Utrecht)

FC Utrecht had zondagmiddag de mogelijkheid om afstand te nemen van de onderste posities, maar daarvoor moest het wel afrekenen met Go Ahead Eagles. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een comfortabele voorsprong te staan (0-2), waarna FC Utrecht in de tweede helft moest tegenhouden. Doelverdediger Vasilios Barkas hield daarin wonderbaarlijk zijn doel schoon met een aantal fantastische reddingen.

Verdediger: Ivo Pinto (Fortuna Sittard)

Fortuna Sittard slaagde er dit weekend in om tegenstander RKC Waalwijk door een late treffer aan de kant te zetten. Een van de beste spelers op het veld was Ivo Pinto. De rechtervleugelverdediger was in defensief opzicht wederom ijzersterk en pakte in balbezit zijn momenten om naar voren te gaan. Daarmee loodste hij zijn ploeg langs de Noord-Brabanders.

Verdediger: Bram Nuytinck (NEC)

Voor NEC was het duel met PEC Zwolle vrijwel geen probleem. De Nijmegenaren kwamen in de eerste helft op een voorsprong te staan en wonnen het duel. Bram Nuytinck zorgde met zijn ervaring voor veel stabiliteit in de achterhoede en was een onmisbare factor voor het winnende NEC. De centrale verdediger bewees nog maar eens van absolute meerwaarde te zijn.

Verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Hoewel Feyenoord tegen FC Volendam bepaald niet zijn allerbeste wedstrijd van het seizoen speelde, was Dávid Hancko wel in staat om zijn niveau te halen. De voetballer was opnieuw rustig aan de bal en stond in defensief opzicht zijn mannetje. De tegentreffer die Feyenoord moest incasseren, was Hancko bovendien niet te verwijten.

Verdediger: Sergino Dest (PSV)

De terugkeer van Sergino Dest in Nederland zorgt al wekenlang voor een uitblinker aan de linkerkant van de Eindhovense verdediging. Hoofdtrainer Peter Bosz heeft de Amerikaanse international weer aan het voetballen gekregen, wat ervoor zorgt dat PSV wekelijks veel dreiging op de vleugel heeft. Dest is daarnaast voldoende gedisciplineerd dat hij op tijd weer terug is.

Middenvelder: Camiel Neghli (Sparta Rotterdam)

Sparta moest zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA een nederlaag incasseren. Camiel Neghli kon persoonlijk wel tevreden zijn. Hij slaagde erin om voor dreiging op het veld te zorgen en was daarom niet voor niets de enige doelpuntenmaker voor de Rotterdammers. Zijn treffer was er een om in te lijsten: een afstandsschot eindigde schitterend achter Diant Ramaj.

Middenvelder: Alen Halilović (Fortuna Sittard)

Fortuna Sittard staat op de negende positie in de Nederlandse competitie en dat is voor een groot gedeelte te danken aan de kwaliteiten van Alen Halilović. De creatieve middenvelder was tegen RKC Waalwijk ook van de partij, waarbij hij met zijn dreiging veel ruimte vrijmaakte voor zijn ploeggenoten. Halilović blijft daarmee een hoog niveau aantikken.

SN Team van de Week 15

Middenvelder: Kristian Hlynsson (Ajax)

Bij Ajax is Kristian Hlynsson nu al hard op weg om aan het einde van het seizoen de titel van Talent van het Jaar te pakken. De IJslander staat er onder John van ‘t Schip steevast in en heeft de oefenmeester nog geen moment laten vallen. Tegen Sparta werkte hij wederom hard, durfde hij in balbezit risico’s te nemen en kreeg hij het veelvuldig voor elkaar om zijn teamgenoten te voorzien van bruikbare ballen.

Middenvelder: Dani de Wit (AZ)

De teleurstelling kwam bij Dani de Wit hard aan toen hij hoorde dat Pascal Jansen hem op de reservebank zette. De middenvelder hield echter het geloof in zichzelf en knokte zich dit weekend terug. Als invaller maakte hij een geweldig doelpunt, waardoor hij een belangrijke bijdrage leverde aan de ruime overwinning die AZ op Almere City boekte.

Aanvaller: Brian Brobbey (Ajax)

Brian Brobbey was de andere uitblinker bij Ajax. De voorbije maanden kreeg hij veelvuldig kritiek, maar tegen Sparta zorgde hij maar weer eens voor de openingstreffer. Vrijwel het gehele duel was hij aanspeelbaar, werkte hij hard om de bal bij zich te houden en had hij oog voor zijn ploeggenoten. Als ‘kapstok van het elftal’ was hij daarmee weer van cruciaal belang.

Aanvaller: Vangelis Pavlidis (AZ)

Pavlidis was echter dé speler die dit weekend zijn visitekaartje afgaf. De Griekse centrumspits is al het gehele seizoen op dreef en scoorde tegen Almere City tweemaal, waardoor hij gelijk staat met Giménez. De treffers die Pavlidis maakte, waren van absolute schoonheid. Als de aanvaller de huidige lijn doortrekt, komt hij op meer dan 34 doelpunten en lijkt hij aan het einde van het voetbaljaar een mooie transfer te kunnen maken.

Pakt Pavlidis dit seizoen de topscorerstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
3+
FC Utrecht slaat ‘slimme’ transferslag
10:58
60+
PSV-fans woedend over nieuw uitshirt: “Spuuglelijk”
10:46
61+
Lozano doet boekje open over ‘PSV-vertrek’
10:35
229+
‘Verrassende transferklapper voor Ajax’
10:16
75+
‘PSG hakt knoopt door over Xavi Simons’
10:00
1671+
Promotiekraker Groningen-Roda draait uit op ‘vriendenmoord’
09:58
52+
Frimpong deelt sneer uit aan Roma: “Waren veel aan het praten”
09:43
163+
Woerts voorspelt ‘transferdrama’ voor voetbalwereld
09:30
124+
‘Derksen-bom onder Vandaag Inside’
09:14
154+
Derksen laakt Ajax-kandidaat: “Te gek voor woorden”
08:58
100+
‘Onzichtbare’ Oranje-international imponeert: “Wordt moeilijk voor Koeman”
08:43
757+
‘Megatransfer PSV op komst’
08:25
19+
‘Oud-Ajacied betrokken bij heftig auto-ongeluk’
08:10
384+
‘Hierom klapte Potter-deal met Ajax, twee kandidaten over’
23:40
1227+
‘Bizarre Ajax-klapper in zomer’
23:21
1260+
‘PSV maakt fout met Sergiño Dest’
23:00
90+
Bayer Leverkusen met samengeknepen billetjes naar Dublin
22:57
54+
Conference League-sprookje Olympiakos duurt voort
22:51
36+
Koopmeiners bereikt Europa League-finale met Atalanta Bergamo
22:24
1019+
Pavlidis over AZ-afscheid: ‘Kan het amper geloven’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie