Man United krijgt teveel met remise bij Atlético

Net als bij Benfica-Ajax kwam er ook bij het duel tussen Atlético Madrid en Manchester geen winnaar. De Spanjaarden hadden aanvankelijk het beste van het spel, maar wisten de vroege voorsprong niet uit te bouwen. Zo konden The Mancunians nog een remise eruit slepen.

Beiden ploegen draaien in de competitie een zeer teleurstellend seizoen. Succes in Europa kan helpen het blazoen op te poetsen. Er leek in eerste instantie een afstraffing in de maak in het Wanda Metropolitano-stadion. Met een knap doelpunt zette Joao Félix de thuisploeg al na enkele minuten op voorsprong. De bezoekers konden daar amper iets tegenover zetten en speelden een dramatische eerste helft. Het enige lichtpunt voor United was het feit dat Atlético zelf een aantal grote kansen liet liggen. Een kopbal van Sime Vrslajko belandde bijvoorbeeld nog op de lat.

Na de rust haalde de thuisploeg de voet van het gaspedaal. United kwam iets beter in de wedstrijd maar liet nog altijd veel te weinig zien, interim-coach Ralf Rangnick gebruikte dan ook al zijn wissels. Die aanpak loonde uiteindelijk. Na een zeldzame goede pass van Bruno Fernandes, kon invaller Anthony Elanga de score in evenwicht brengen. Een gelijkmaker die compleet uit het niets viel. Atlético, dat na de pauze een stuk minder goed speelde, reageerde weliswaar nog met een bal op de lat van Antoine Griezmann. Maar uiteindelijk bleef het bij 1-1. De terugmatch kan dus nog spannend worden, al is het dan vooral hopen op beter voetbal van beide ploegen.

Scoreverloop: 1-0 (7′) J.Félix, 1-1 (80′) A.Elanga