Familie Levchenko loopt groot gevaar: “Alle bruggen opgeblazen”

Foto: Familie Levchenko loopt groot gevaar: “Alle bruggen opgeblazen”

Evgeniy Levchenko houdt zich als voorzitter van de VVCS normaliter bezig met de spelerszaken, maar had donderdagochtend andere zaken aan zijn hoofd. Door de Russische inval in Oekraïne maakt hij zich grote zorgen.

De voormalig voetballer speelde in het verleden onder meer voor FC Groningen en Heracles Almelo. Zijn geboorteland is echter Oekraïne. Op jonge leeftijd woonde hij in de buurt van Donetsk, waardoor hij het gebied waar Vladimir Poetin is binnengevallen als geen ander kent.

Nog altijd heeft hij familie wonen in Oekraïne, waardoor hij zich grote zorgen maakt over de veiligheid van hen. “Het is een hele slechte morgen. Niemand had verwacht dat het zo snel zou gaan, zo heftig zou zijn”, zo laat hij weten bij de NOS. “Er is chaos bij de Oekraïners, maar ook bij heel veel Russen.”

Levchenko wijst daarbij op de individuele personen die in Oekraïne wonen, zoals enkele familieleden. “Mijn tante wordt eigenlijk gegijzeld in haar eigen huis”, vertelt hij. “Ze kan niet even naar de bakker, alle bruggen rond de stad zijn opgeblazen. Ze kan nergens heen.”

Finale Champions League

De UEFA staat ondertussen voor een lastige keuze. Volgens afspraak zou de Champions League-finale van 2022 in Sint-Petersburg plaatsvinden, maar door de Russische aanvallen is de kans reëel dat de voetbalbond ervoor kiest om een andere stad aan te wijzen. Vooralsnog kwam de organisatie nog niet met een statement hierover.

Wint Ajax de Champions League? Pak 17 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet UEFA een andere stad kiezen voor de finale?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
268+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie