Blunder Drommel niet fataal voor PSV

Foto: Blunder Drommel niet fataal voor PSV

PSV heeft dinsdagavond revanche genomen op Sparta Rotterdam. Na het doelpuntloze competitieduel van afgelopen zaterdag werd de bekerwedstrijd wel in Eindhovens voordeel beslist: 1-2.

Trainer Ruud van Nistelrooy liet Joël Drommel, André Ramalho en Érick Gutiérrez starten op Het Kasteel. Dat ging ten koste van Walter Benítez, Armando Obispo en Joey Veerman. De PSV-trainer wilde een reactie zien van zijn manschappen, maar de Spartanen bleven in de eerste dertig minuten opnieuw vrij eenvoudig overeind.

Waar Sparta er in Eindhoven in slagen om negentig minuten de nul te houden, daar ging de eerste echte kans van PSV er nu meteen in. Xavi Simons brak de ban in Rotterdam. De aanvallende middenvelder kreeg na een prima aanval de kans om uit te halen en liet doelman Nick Olij kansloos: 0-1.

Anwar El Ghazi liet kort daarna de mogelijkheid liggen om er 0-2 van te maken. Die tweede treffer kwam er nog wel in de eerste helft. Noni Madueke, die maandag nadrukkelijk werd gelinkt aan Chelsea, verdubbelde de Eindhovense marge vlak voor de theepauze.

Blunder Drommel

In de tweede helft dacht PSV gas terug te kunnen nemen. Dat bleek een misrekening. Sparta maakte weliswaar weinig aanspraak op een spannende slotfase, maar de manschappen van Maurice Steijn werden geholpen door Drommel. De doelman liet een hoge bal glippen en daar profiteerde Arno Verschueren dankbaar van: 1-2.

PSV vergat het ticket voor de achtste finale veilig te stellen. De zwaar gehinderde Xavi Simons stuitte op de uitgekomen Olij, waardoor de marge op één bleef steken. Sparta slaagde er echter niet in om nog langszij te komen. Zo redde Drommel in extremis op een grote kans voor de Spartanen.

Scoreverloop: 0-1 (34′) X. Simons, 0-2 (45′) N. Madueke, 1-2 (61′) A. Verschueren

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 14:29.

Gaat PSV de beker opnieuw winnen?

  • Ja
  • Nee
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie