Van Gaal: ‘Jarenlang een hecht team, maar toen kwam hij ineens’

Foto: Van Gaal: ‘Jarenlang een hecht team, maar  toen kwam hij ineens’

In een groot interview met het Algemeen Dagblad gaat bondscoach Louis van Gaal onder meer in op het feit dat FC Barcelona en Juventus inmiddels gevallen grootmachten lijken. Hij verwijst daarbij naar zijn eigen boek uit 2019.

“Lees mijn laatste boek, daar staat het allemaal al in. Dat Barcelona al een tijd niet meer een echt team was. Ze waren afhankelijk geworden van die ene man, Messi. Juventus was ook jarenlang zo’n hecht team, en toen kwam ineens Cristiano Ronaldo, tegen de cultuur van de club in”, legt Van Gaal uit.

Overigens zit Italië sowieso al in een voetbaldip, want de nationale ploeg moet de play-offs nog maar zien te gaan overleven om het WK te bereiken. Volgens Van Gaal komt dat door een andere mindset bij de spelers van de Azzuri. “De coach zal niet opeens andere dingen doen, neem ik aan. Wie ben je als teamspeler? Dáár gaat het om. En dús liggen er altijd kansen, óók straks voor het Nederlands elftal. Wij kunnen in Qatar dat beste team worden.”

Oranje

En dus moet de weg van Van Gaal gevolgd gaan worden. “Het wordt gezien als arrogantie als je dat roept, maar als trainer gaat het om twee essentiële dingen: leiderschapskwaliteiten en inzicht in het spel en karakters van spelers. Ik kan moeilijk zeggen dat ik dat niet heb, ik heb het allebei. En kijk mijn curriculum maar na. Bij alle clubs waar ik gewerkt heb, heb ik prijzen gewonnen. Waarom zou dat met het Nederlands elftal niet kunnen? Natuurlijk geloof ik daar in.”

Belangrijk is het voorkomen van onnodig balverlies in het spel. “In situaties dat er afspeelmogelijkheden zijn, maar spelers tóch een keuze maken die balverlies brengt en daarmee een dodelijke counter. Met drie verdedigers in het centrum zou je al beter gewapend moeten zijn dan met twee. Maar als jij onnodig balverlies lijdt, dan staan je medespelers vaak nog in de opbouw-/aanvalmodus. Wat ook beter moet: spelers moeten beseffen waar op het veld ze wel en niet kunnen dribbelen.”

Gokken op Italië, of ‘gewoon’ op ons Oranje? De beste odds scoor je bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Oranje is beter dan Italie momenteel

  • Eens
  • Oneens
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie