Sterspelers AZ in problemen voor Sparta-thuis

Foto: Sterspelers AZ in problemen voor Sparta-thuis

AZ kan zaterdag mogelijk geen beroep doen op sterspelers Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis. Beide aanvallers zijn grote twijfelgevallen voor het treffen in Alkmaar met Sparta.

AZ-sterspelers onzeker voor wedstrijd tegen Sparta

Trainer Pascal Jansen heeft een vraagteken achter Karlsson en Pavlidis gezet. De Zweedse aanvaller kampt sinds de interlandperiode met een spierblessure. Hij deed wel mee tegen sc Heerenveen, maar is nog steeds niet pijnvrij. Pavlidis zwikte door zijn enkel in dat duel met Heerenveen en heeft ook nog last. De Griekse spits had eerder dit seizoen ook al problemen met die enkel.

De langdurig geblesseerden Dani de Wit en Bruno Martins Indi zijn er zeker niet bij zaterdagavond tegen Sparta. De Wit mag binnenkort wel weer de individuele training hervatten. Dat geldt ook voor Martins Indi. Beide spelers moeten nog wel geduld hebben voordat ze weer bij de groep kunnen aansluiten. Jansen houdt hoop dat hij beide spelers nog kan gebruiken in de slotfase van de competitie. Maxim Dekker is wel weer terug in de selectie van Jansen. De verdediger was lang uit de roulatie met een knieblessure, maar heeft de groepstraining weer hervat.

AZ wil minstens plaats vier vasthouden

AZ speelt zaterdagavond om 20.00 uur tegen Sparta. De ploeg van Jansen zit in een vormdipje. De wedstrijd tegen Heerenveen eindigde in 1-1 en daarvoor werd bij FC Twente verloren (2-1). De Alkmaarder willen de belangrijke vierde plaats (plaatsing voor Europees voetbal) verdedigen en tegelijkertijd omhoog kijken. Bij een nederlaag van Ajax of PSV kan AZ zo weer een plaatsje stijgen. Aan de andere kant kan nummer zes Sparta goede zaken doen met een zege in Alkmaar. Het verschil tussen beide ploegen is in dat geval nog maar vijf punten. Wie weet wat er dan nog gaat gebeuren in de strijd om de vierde plaats.

Gaat AZ tegen Sparta weer punten verliezen?

  • Ja
  • Nee
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie