Pavlidis strijkt neer in Lissabon om transfer af te ronden

Foto: Pavlidis strijkt neer in Lissabon om transfer af te ronden

De transfer van Vangelis Pavlidis naar Benfica kan elk moment wereldkundig gemaakt worden. De Griekse AZ-spits kwam donderdag aan in Lissabon om de laatste formaliteiten af te ronden.

Pavlidis-move van AZ naar Benfica kan elk moment beklonken worden

Fabrizio Romano meldde woensdag al dat de move van Pavlidis naar Benfica in kannen en kruiken is. Er zou tussen de clubs een mondelinge overeenkomst zijn gesloten. AZ ontvangt 17 miljoen euro voor de 25-jarige international, daar kan nog 2 miljoen bijkomen aan bonussen. Pavlidis heeft zijn ja-woord gegeven aan de Portugese topclubs, ondanks dat andere gegadigden de deal nog probeerden te kapen. VfB Stuttgart was bereid ver te gaan voor de Eredivisie-topscorer, terwijl hij ook naar de Serie A kon.

De keuze is echter gevallen op Benfica. Donderdag kwamen er beelden online dat hij aankwam in Lissabon. Als de laatste puntjes op de i worden gezet en hij de medische keuring doorstaat, zal de transfer wereldkundig worden gemaakt.

Fraaie winst voor AZ

AZ maakt een mooie winst op Pavlidis, die drie jaar geleden voor 2,5 miljoen euro overkwam van Willem II. In Alkmaar ontwikkelde de goalgetter zich door en plukt daar nu de vruchten van met een nieuwe stap omhoog. In 137 officiële duels in het AZ-shirt kwam Pavlidis tot 80 goals en 27 assists. Zo maken de Noord-Hollander hun naam weer waar als clubs waar jonge spelers zich goed kunnen ontwikkelen, om vervolgens weer een stap te maken. In de afgelopen jaren maakten onder meer Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners, Jesper Karlsson, Sam Beukema en Milos Kerkez een toptransfer.

Wordt Pavlidis ook bij Benfica een doelpuntenmachine?

  • 100%!
  • Kan wel eens lastig worden
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie