‘Oranje-duo clasht met FC Barcelona’

Foto: ‘Oranje-duo clasht met FC Barcelona’

De Oranje-internationals van FC Barcelona zijn niet van plan om zich weg te laten jagen tijdens de winterse transferwindow. Volgens The Athletic is vooral Frenkie de Jong héél duidelijk over diens toekomst.

FC Barcelona kampt door jarenlang wanbeleid en de coronacrisis nog altijd met een instabiele financiële huishouding. Maatregelen blijven nodig. In de zomer probeerde de clubleiding om De Jong te verkopen óf te dwingen tot een riant salarisoffer, maar de voormalig Ajax-middenvelder weigerde beide opties.

De Jong verwacht dat FC Barcelona hem in januari alsnog probeert te verkopen óf een nieuw salarisoffer gaat voorstellen. The Athletic schrijft echter dat dit al bij voorbaat uitgesloten is. De Jong heeft weliswaar nul intentie om te vertrekken naar Manchester United of een andere club, maar is evenmin van plan om concessies te doen.

Ook Memphis werkt Barça tegen

Memphis is een ander verhaal. In tegenstelling tot De Jong heeft de aanvaller veel minder perspectief, maar ook zijn vertrek is allesbehalve zeker. Volgens het Britse medium is de Oranje-international zeer kieskeurig wat een nieuwe club betreft en dat kan er zomaar toe leiden dat hij komende zomer pas vertrekt. Transfervrij welteverstaan.

Het contract van Memphis loopt na dit seizoen af. Een bod van Newcastle United à twintig miljoen euro zou overigens niet meer dan wensdenken zijn.

Eindigt Barcelona-Espanyol in 2-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
1087+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie