Nieuwe VAR-regel, MEESTERZET Feyenoord? | Twee Viertje met Aad #69

Foto: Nieuwe VAR-regel, MEESTERZET Feyenoord? | Twee Viertje met Aad #69

De discussie over de VAR houdt maar niet op en de bekerwedstrijd Feyenoord-PSV heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. Maar ho, stop! In de SoccerNews-podcast Twee Viertje met Aad biedt een nieuwe VAR-regel uitkomst. “Dat klinkt als muziek in mijn oren”, zegt Aad de Mos over die nieuwe regel. De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV hoorde overal het woord meesterzet en heeft daar een godsgruwelijke hekel aan. “Dat is iets makkelijks van de niet-kenners en media.” Dat klinkt en kijkt als een ouderwetse Aad de Mos in vorm in aflevering 69 van Twee Viertje met Aad!

Twee Viertje met Aad aflevering 69: friet halen tijdens de WK-finale, VAR-blunder, meesterzetten, Feyenoord, Ajax, PSV, Fortuna Sittard, boze FC Twente-supporters

Friet halen tijdens de WK-finale

Aad de Mos begint als vanouds met een anekdote. Want net als de VAR bij Feyenoord-PSV heeft hij ook weleens een belangrijk moment gemist. Zo nam hij een groot risico door tijdens de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk even snel friet te gaan halen voor de kleinkinderen. Familiemens en Meestervoorspeller als hij is, was hij uiteraard op tijd terug om de door hem voorspelde strafschoppen te zien op televisie.

‘Die leveren zo 100 miljoen op’

Uiteraard is het deze wintermarkt weer tijd voor Transfertijd en daarin neemt Aad wel het woord “meesterzet” in de mond, maar dan voor Fortuna Sittard. De club haalt namelijk miljoenen in huis en Aad voorspelt alvast dat zij toch niet gaan degraderen, dus dan maar cashen. Hoe anders is dat bij Ajax, waar de oud-trainer van de club ziet dat zo’n beetje alle spelers op twee na in waarde zijn gedaald. “Die leveren zo 100 miljoen op.”

In Raad van Aad heeft Aad raad voor spelers en staf van PSV, om vervolgens in de Stalen Snor lyrisch te zijn over een innovatieve regel bedacht door de Stalen Snor himself. Aad zou Aad niet zijn als hij de FIFA en KNVB nog wat meer tips geeft om de VAR te verbeteren. Het is nu alleen nog een kwestie van tijd tot dat de KNVB-bobo’s en FIFA-regelbedenkers deze SoccerNews-podcast beluisteren. Of geef jij het even door?

Aad hartje FC Twente-supporters

Tot slot is de Match of the Weekend die tussen Feyenoord en FC Twente. Aad had in het verleden mot met de fans uit Enschede, maar heeft nu lieve woorden over voor de Twente-supporters. Zoals gewoonlijk verklapt de SoccerNews-Meestervoorspeller ook al de uitslag. Kijk en luister snel dus naar aflevering 69 van Twee Viertje met Aad!

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken. Hij geeft ongevraagd advies, reageert op een staalscherpe stelling en blikt vooruit op het weekend. Jij wil natuurlijk als eerste weten wat Aad te vertellen heeft. Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Wat vind jij van de nieuwe VAR-regel?

  • Formidabel plan!
  • Dit moeten we uitproberen!
  • Deze regel gaat nooit werken!
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:21
6+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
20:00
7+
Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”
19:52
43+
Mossou en Warmerdam hard maar fair over Mark van Bommel
19:26
56+
Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Duitsland een feit
18:49
32+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:29
7+
Nederland krijgt op EK niet te maken met Franse pechvogel
18:09
145+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
268+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
56+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
3+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
190+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
41+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
88+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
15:45
72+
Ten Hag lacht om transfersuggestie: “Iedere transferperiode weer…”
15:30
348+
Van der Gijp doet onthulling over Gullit én Frenkie de Jong
15:15
59+
‘FC Twente heeft Boschker-opvolger in beeld’
15:00
53+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
14:44
471+
Derksen gefileerd: “Hoe dom kun je zijn?”
14:29
272+
‘Potter voornaamste Ajax-kandidaat’: “Maar…”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie