MVV moet trainer Maurice Verberne belonen met langer contract

Foto: MVV moet trainer Maurice Verberne belonen met langer contract

Sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer van MVV is het sportief gezien beduidend beter gegaan met de Limburgse Keuken Kampioen Divisieclub. Technisch directeur Ronny van Geneugden gaat op korte termijn beslissen of een eenzijdige cluboptie in het contract van Maurice Verberne gelicht wordt, bevestigt hij tegenover SoccerNews.nl. De Keuken Kampioen Divisieclub kan bijna niet anders dan de Brabander belonen voor de geleverde prestaties.

Kommer en kwel was het enige tijd geleden bij MVV. Klaas Wels was overgekomen als hoofdtrainer van TOP Oss naar de Maastrichtse club. Maar het liep voor geen meter bij de Limburgers en Wels was niet bijster populair bij alles en iedereen binnen de selectie en de rest van de club. Het bleek een slecht huwelijk en Wels werd de laan uitgestuurd.

Oud-speler Maurice Verberne werd als assistent-trainer naar voren geschoven in stadion De Geusselt. De voormalig verdediger lukte het wonderwel om weer schwung in zijn elftal te krijgen. Dit seizoen gooien de Maastrichtenaren zeker hoge ogen met vaak attractief voetbal en teamgeest. Met een keurige plek aan de rand van de subtop van de KKD.

Daarbij moet worden aangetekend dat de Limburgse club beschikt over het laagste spelersbudget. Met creatief werken wist TD Van Geneugden toch een aardige selectie bij elkaar te verzamelen. De architect die de rest moet doen qua voetbaltechnische dingen is Maurice Verberne. En dat doet hij naar behoren. MVV lééft weer. En pakte verrassend gezien al behoorlijk wat punten.

Cluboptie

De Maastrichtenaren hebben een eenzijdige cluboptie om het contract van de hoofdtrainer met één seizoen te verlengen. Volgens technische baas Van Geneugden is daarover nog geen ei gelegd, zo vertelde hij voorafgaand aan de afgelopen vrijdag met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen, jawel, het TOP Oss waar oude bekende Klaas Wels inmiddels weer op de trainersbank zit.

De top van MVV zou er echter goed aan doen om Maurice Verberne – uitgeroepen tot beste trainer van de tweede periode in de KKD – te belonen voor zijn geleverde prestaties tot nu toe bij de Sterdragers, ondanks het verlies tegen gedoodverfd promotie-kandidaat Heracles. Hij heeft immers aangetoond zijn elftal goed te laten voetballen en er een team van te kunnen maken. Twee belangrijke factoren die een trainer sowieso moet bezitten.

Gaat MVV de play-offs halen?

  • Ja
  • Nee
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie