Toekomst MVV zeer onzeker: Amerikaanse investeerder twijfelt

Foto: Toekomst MVV zeer onzeker: Amerikaanse investeerder twijfelt

De Amerikaanse investeerders die bij MVV zouden toetreden als nieuwe aandeelhouders hebben vorige week laten weten dat de doorgang dat de transactie onzeker is. Omwille van privéredenen zou één van de belangrijkste nieuwe Amerikaanse investeerders de benodigde financiële middelen momenteel niet kunnen leveren. De Amerikanen zoeken op de achtergrond zelf nog of er andere investeerders zijn die de vrijgevallen positie kunnen overnemen, laat de top van MVV weten.

Amerikanen willen misschien toch niet investeren in MVV

Laura van Leeuwen, algemeen directeur van de Limburgse club: “We hebben zeer recent vernomen dat één van onze Amerikaanse investeerders is afgehaakt. Daardoor is de overname onzeker geworden. Het is overigens nog niet zeker dat de overname door de Amerikanen definitief van de baan is, maar de vertraging zorgt ervoor dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en in actie moeten komen”, legt Van Leeuwen uit.

In juni vorig jaar werd de deal met de Amerikanen aangekondigd. De transactie zou in twee delen met twee verschillende investeringsmaatschappijen plaatsvinden. Het eerste deel van de transactie, betreffende 24 van de 100 aandelen, is vorig jaar reeds afgehandeld. De eerste groep investeerders is verenigd in de investeringsmaatschappij Dutch Soccer Holdings (DSH).

De overige 76 aandelen en de eerste 24 aandelen van DSH zouden in een tweede transactie worden overgenomen door de gerelateerde Amerikaanse investeringsmaatschappij MVV Football Holdings (MFH). In de voorgenomen situatie zou de Vereniging MVV Maastricht in het bezit blijven van het bestaande gouden aandeel. De Stichting MVV Maastricht 2018 zou daarnaast met enkele nieuwe aandelen zonder economische waarde bij de groep aandeelhouders betrokken blijven.

Investeerder heeft ‘onverwachte veranderingen’

Vanwege het over te nemen meerderheidsbelang, is goedkeuring van de KNVB nodig. De procedure liep aanvankelijk goed, maar nu blijkt één van de belangrijkste nieuwe investeerders van de koop te willen afzien. De reden zou gelegen zijn in onverwachte veranderingen in de financiën van de betreffende investeerder.

“Afwachten is geen optie en we halen nu plan B uit de kast. Het mag duidelijk zijn dat in de begroting rekening was gehouden met de komst van de nieuwe investeerders, echter op korte termijn kunnen we aan onze verplichtingen voldoen. Ons doel is om zo snel mogelijk het gat in de begroting te dichten en een sluitende begroting voor volgend seizoen te maken. We zijn met onze belangrijkste stakeholders, onze supporters en sponsoren en de gemeente in gesprek over de ontstane situatie. We hebben er vertrouwen in dat plan B gaat lukken en dat de toekomst van MVV veiliggesteld wordt.”

MVV hoort thuis in betaalde voetbal door historie

  • Eens
  • Oneens
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie