Oud-PSV’er en ex-Feyenoorder is dé trainerskandidaat voor MVV

Foto: Oud-PSV’er en ex-Feyenoorder is dé trainerskandidaat voor MVV

Keuken Kampioen Divisie-club MVV besloot deze week om – ietwat verrassend – aan het einde van dit seizoen niet verder te gaan met Maurice Verberne als hoofdtrainer. De naam van geboren Limburger Kevin Hofland, oud-speler van PSV, Feyenoord en het Nederlands elftal en voormalig (assistent-)trainer van Fortuna, Willem II en VfL Wolfsburg zingt rond als zijn opvolger.

Inside: ervaren oud-international Kevin Hofland moet MVV verder gaan helpen

Na vele omzwervingen woont Hofland sinds enige tijd weer dag in dag uit in het dorpje Bingelrade. Dat is hemelsbreed maar een kleine veertig kilometer verwijderd van het Maastricht waar de plaatselijke voetbaltrots sinds een kleine week op zoek is gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Qua afstand zou de oud-prof daarom zeker een kandidaat moeten zijn voor de beleidsbepalers bij de Sterdragers met het immer rood met witte tenue.

Op dit moment nog hoofdtrainer bij SV Meerssen, dat in de Derde Divisie actief is. Hij stapte daar enkele maanden geleden in en levert aardige prestaties tot op heden. Toch besloot Hofland aan het einde van dit seizoen te gaan vertrekken bij de Meerssenaren, waar hij overigens opgevolgd gaat worden door oud-prof en eveneens voormalig international Eric van der Luer.

Hofland wil graag weer werken in profvoetbal

Dit omdat Kevin Hofland weer graag fulltime aan de slag wil in het profvoetbal. Hij wil heel graag, al moet er wel een soort van plan zijn bij een club. Zomaar eventjes naar één of andere vereniging in het verre buitenland vertrekken, dat ziet Hofland niet zomaar zitten en daarom sloeg hij een eerdere aanbieding daaromtrent ook al af. Het welbekende ‘gevoel’ moet in ieder geval voor de gedreven ex-verdediger gewoonweg goed zijn.

Hofland is een man die graag beleving wil. Dat laatste is er in Maastricht sowieso altijd wel. Deze roemruchte club heeft een fanatieke supportersaanhang en was in het verleden nog al eens onderdeel van een of ander schandaaltje, al in het de laatste jaren rustig. Sportief presteerden de Zuid-Limburgers best goed, door zelfs enige tijd geleden – met maar weinig geld in kas – mee te mogen doen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Kevin Hofland staat te springen om als hoofdtrainer terug te keren in het profvoetbal.

Oud-spits als technische baas MVV

MVV is een club die het veelal moet hebben van zelf opgeleide talenten en (huur)spelers die in De Geusselt willen werken aan een grote toekomst als voetballer. Technisch manager Ronny van Geneugden speurt zich het zweet op het voorhoofd om een adequaat elftal op de been te krijgen. De voormalig spits van onder meer RKC heeft vooral goede contacten bij clubs in zijn geboorteland België.

Om een nieuwe hoofdtrainer te vinden, hoeft de oud-spits echter niet te zoeken. Die is zoals gezegd op dit moment nog werkzaam op Sportpark Marsana, bij stabiele topamateurclub SV Meerssen. Hofland doet het hier zeker naar behoren, heeft inmiddels al aardig wat ervaring opgedaan als trainer in het betaalde voetbal, is bloedje fanatiek, is een jongen uit de streek én, niet geheel onbelangrijk, hij wil héél graag.

Ex-MVV’er pleit voor Hofland

Het feit dat hij ooit opgroeide en prof werd bij rivaal Fortuna Sittard, zou daarbij geen rol mogen spelen. MVV en Kevin Hofland zou een goed huwelijk kunnen zijn, liet oud-speler van de Maastrichtse club Reginald Thal zich onlangs ergens ontvallen. Meerdere voormalige profs knikten instemmend na die wijze woorden. Het woord is nu echter aan technische baas Van Geneugden. Want die bepaalt immers wie er aan het roer komt te staan komend seizoen in De Geusselt.

Is Hofland de ideale kandidaat voor MVV?

  • Ja, ik zeg doen!
  • Nee, zijn beteren
544+ Votes

Is Hofland de ideale kandidaat voor MVV?

  • Ja, ik zeg doen!
  • Nee, zijn beteren
544+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie