Roda JC en Willem II zette nieuwe stap richting promotie

De zaterdagavondspeelronde in de Keuken Kampioen Divisie heeft uitsluitend thuisoverwinningen opgeleverd. MVV Maastricht, SC Cambuur, Roda JC en Willem II hielden de drie punten allemaal in eigen huis.

Magere overwinningen voor MVV en Cambuur

MVV nam het in Limburg op tegen FC Den Bosch en kreeg binnen een half uur al met een zware tegenvaller te maken. Leroy Labylle kreeg namelijk na 23 minuten spelen een rode kaart, waardoor MVV verder moest met tien man. Dankzij een doelpunt van Mart Remans won het alsnog met 1-0.

De Friezen ontvingen in eigen huis Telstar. Hoewel de bezoekers een stuk lager op de ranglijst stonden, had SC Cambuur het behoorlijk moeilijk met de opponent. Pas een kwartier voor tijd lukte het om de openingstreffer te maken. Het was direct ook de eindstand van de wedstrijd.

Roda JC en Willem II winnen overtuigend

In het duel tussen Roda JC en NAC Breda vielen meer treffers. Waar Walid Ould-Chikh zijn ploeg binnen een kwartier op voorsprong zette, maakte de uitploeg acht minuten later alweer gelijk. Na de theepauze stelde Roda JC vervolgens orde op zaken, waardoor het met een 3-1 zege naar huis ging.

Tot slot was koploper Willem II met 2-0 te sterk voor VVV-Venlo. Jeredy Hilterman gaf de Tilburgers na 19 minuten spelen een steuntje in de rug door de 1-0 te maken. Vlak na rust was het Rick Ketting die met een eigen doelpunt onbedoeld de eindstand op het scorebord zette.