Koploper Willem II grijpt periodetitel

Foto: Koploper Willem II grijpt periodetitel

Willem II gaat de winterstop in als koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers maakten in de voorlaatste speelronde van 2023 geen fout tegen Helmond Sport (4-1) en verzekerden zich daarmee van de periodetitel.

Tilburgers doen dubbel goede zaken

Halverwege was de spanning nog volop aanwezig. Ringo Meerveld bracht Willem II op voorsprong na ruim een half uur spelen, maar op slag van rust maakte Martijn Kaars de 1-1. In de eerste 25 minuten na de hervatting liep de thuisploeg echter uit naar een ruime marge.

Thijs Oosting, Jeredy Hilterman en Jeremy Bokila zorgden voor een 4-1 voorsprong namens Willem II. Laatstgenoemde wist wéér toe te slaan als invaller. De Tilburgers gaan daardoor sowieso de winterstop in als koploper, hoewel er over een week nog een laatste speelronde op het programma staat. Willem II treft dan aartsrivaal NAC Breda.

Roda en ADO winnen ook

Roda JC Kerkrade heeft gelijktijdig een gevoelige tik uitgedeeld aan FC Emmen. De Drentse formatie had bij winst op gelijke hoogte kunnen komen, maar in werkelijkheid stapte de nummer twee van de KKD als winnaar van het veld. Walid Ould-Chikh kroonde zich tot matchwinner op De Oude Meerdijk.

ADO Den Haag mag zich de nieuwe nummer drie noemen. De Haagse formatie passeerde FC Emmen op de ranglijst dankzij een 3-1 overwinning op NAC Breda. Roy Kuijpers bracht de bezoekers nog wel aan de leiding in de residentiestad, maar een prachtige stift van Henk Veerman bracht ADO langszij. Een dubbelslag van Daryl van Mieghem deed vervolgens de rest.

Averij voor Cambuur en Groningen

Zowel SC Cambuur als FC Groningen heeft de flow van de laatste weken niet doorgetrokken. De club uit Leeuwarden zag een fraaie reeks eindigen tegen Jong AZ (1-2 nederlaag), waar de Groningers op bezoek bij MVV Maastricht op 1-1 bleven steken. Overigens werden beide duels stilgelegd vanwege het gooien van bekers.

Mini-topper krijgt geen winnaar

In de KKD stond er vrijdagavond ook een mini-topper op het programma: Jong PSV versus Jong Ajax. Isaac Babadi en Mohamed Nassoh bezorgden de Eindhovense talenten een voorsprong, maar invallers Dies Janse en Nassef Chourak bezorgden de Amsterdammers toch nog een gelijkspel: 2-2.

Overige uitslagen:
FC Den Bosch – De Graafschap 0-4
Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 2-5
Telstar – FC Dordrecht 0-2
TOP Oss – VVV-Venlo 2-1

Gaat Willem II dit seizoen promoveren?

  • Ja
  • Nee
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie