Jong Ajax weet tegen FC Eindhoven wéér niet te winnen

Jong Ajax is er maandagavond op De Toekomst opnieuw niet in geslaagd om in de Keuken Kampioen een overwinning te boeken. Het thuisduel met FC Eindhoven eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Problemen aan beide kanten

De ploeg van Dave Vos heeft, evenals het eerste team van de Amsterdammers, een zeer teleurstellende beginfase van het voetbaljaar achter de rug. Met vijf nederlagen en een gelijkspel was het voorafgaand aan de wedstrijd de hekkensluiter van de ranglijst. De oefenmeester kon maandag wel beschikken over Diant Ramaj en Anass Salah-Eddine.

Het trof een tegenstander die juist uitstekend was gestart. Willem Weijs kreeg het met FC Eindhoven voor elkaar om nog geen wedstrijd te verliezen, waardoor het in het spoor bleef van de bovenste ploegen in de competitie. Met het ontbreken van Pjotr Kestens, Joey Sleegers en Evan Rottier moest hij echter wel creatief zijn.

Late gelijkmaker FC Eindhoven tegen Jong Ajax

De mensen op de tribune werden tijdens het duel bepaald niet verwend. Desondanks konden ze in de eerste helft nog wel een doelpunt zien. Salah-Eddine, die zondagmiddag nog meedeed in de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord, leverde een voorzet af op teamgenoot Jaydon Banel die de bal binnen werkte.

Het leek er lang op dat dit het enige doelpunt van de wedstrijd zou zijn, maar niets was minder waar. In de blessuretijd van de tweede helft was het Ozan Kökcü, het broertje van Orkun Kökcü die bij Benfica speelt, die de gelijkmaker op het scorebord zette. Daardoor staat Jong Ajax met slechts twee punten op de negentiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Moet Ajax afscheid nemen van Salah-Eddine?