Gosens stapt over naar de Bundesliga

Foto: Gosens stapt over naar de Bundesliga

Robin Gosens speelt de komende jaren in de Bundesliga. De 16-voudig Duits international, die Nederlandse roots heeft, ondertekende dinsdag een contract bij FC Union Berlin.

Gosens naar Union Berlin

De 29-jarige linkspoot werd geboren in Duitsland en kwam in 2012 in de jeugdopleiding van Vitesse terecht. Na een avontuur bij Heracles Almelo, verdiende hij in 2017 een overstap naar het buitenland. Atalanta Bergamo toonde interesse en legde ruim een miljoen euro neer om zijn handtekening te bemachtigen.

Gosens ontwikkelde zichzelf in Italië vervolgens uitstekend en wist in vier jaar tijd een belangrijke rol in het team af te dwingen. In 2021 leverde hem dit een transfer naar Internazionale op, waarmee hij afgelopen voetbaljaar in de finale van de Champions League stond. De vleugelverdediger kreeg het echter niet voor elkaar om een onuitwisbare indruk achter te laten.

Vertrek bij Internazionale

Daarom besloot Gosens eieren voor zijn geld te kiezen en onderzocht hij de voorbije weken zijn mogelijkheden op de transfermarkt. Waar Internazionale de tijd gebruikte om met Carlos Augusto, die overkwam van Monza, een directe vervanger in huis te halen, vond Gosens dat het tijd was voor een terugkeer naar Duitsland.

Het verhaal van Union Berlin bleek overtuigend genoeg om hem over te halen. In zijn vaderland ligt voor hem een vierjarig contract te wachten. Bij zijn nieuwe werkgever krijgt hij de mogelijkheid om opnieuw in de Champions League te spelen. Union Berlin slaagde er vorig seizoen namelijk in om als vierde te eindigen.

Maakt Gosens de juiste keuze?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie